Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po mom misljenju rahmetli Alija bi bio dobar kao knjizevnik ili kao govornik ali kao politicar nikako. Same recenice: “Ovo nije nas rat ili Mirno spavajte rata nece biti” govori o slabom poznavanju situacije u zemlji i politickoj naivnosti.
Tesko da dobar covjek moze da prepozna takvo zlo, niti da ratuje protiv njih na nacin koji su zeljeli neki bosnjaci a da ne unisti ljudskost u sebi. Uzasna je nepravda kako narod danas gleda ovog covjeka. Svaki drzavnik, politicar koji ga je upoznao ga velica i smatra velikim covjekom, a narod kojem je zivot posvetio pljuje. Prestrasno. Kao lider je stalno upozoravao i donosio odluke koje prilice dobrom covjeku. Zato nas ne mogu danas izjednaciti! Hvala ti Predsjednice zauvijek!
“Ovo nije naš rat”, je poziv bošnjačkim mladicima da se odazovu mobilizaciji JNA radi rata u Hrvatskoj (na cemu nam Hrvati bas i nisu zahvalili). “Rata biti neće”, je pokušaj da se koliko je moguce relaksira situacija, i prolongira pocetak sukoba dok se koliko-toliko ne osposobi odbrana. Obje rečenice na svjetskom nivou i daleko iznad danasnjih tabloidskih politicara. Malo sw informisite prije komentara.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Pravljenje kulta licnosti se nastavlja,nezasluzeno.On je bio nesposoban politicar.Na vlast ga nisu doveli bosnjaci,nego mu je Abdic koji je dobio najvise glasova prepustio pobjedu.Glasajuci za Abdica,Bosnjaci su pokazali da su za ekonomiju i razvoj,a da ne zele da ih vodi vjerski fanatik.
Spominjul igdje teta Vasvu,tu veliku advokaticu(sto dobija najskuplje parnice)? Zna šeher kako se ona PROBILA ?-hahahahah
E... moj Aljo...
Moze li se izbjeci clanak o Izmetbegovicima. Sramota, toliko drugih lijepih tema za izlozbe....
ima li negdje izlozena fotografija kad je sa saradnicima prodo Srebrenicu?
A da li je iko pitao ove "prijatelje i saradnike" da li žele da se pojave na datoj izložbi? 🤓
Hoće li doći Solak sa NAŠIM ŽIROKOPTERIMA I DŽIPOVIMA,POVEST O ONA DVA FADILA,ČAMPARU I ONOG ŠUPLJIKANTA ZVIZDIĆA
Mogao je uticati da bude manje žrtava kada je već vidio da svijet neće čuvati Jugoslaviju po svaku cijenu. Sačuvati više ljudskih života i više mladih u državi za koju je najviše zaslužna Jugoslavija kako god nam to zvučalo.
"Uvjeren sam da SR Njemačka, kao osvjedočen prijatelj, može bitno pomoći u traganju za mirom. Mi Vašu dragocjenu pomoć izvanredno cijenimo." ("Njemačka je naš osvjedočeni prijatelj", G. Helmutu Kohlu, saveznom kancelaru Republike Njemačke, Sarajevo, 12. august 1995.)
"Kada putujem u Evropu nikada ne hodam sagnute glave, zato što mi nismo ubijali djecu, žene niti starce i zato što nismo napali niti srušili niti jednu bogomolju.", "Naša zemlja i naš narod bili su osuđeni na uništenje. Sam naš opstanak je naša pobjeda."
"Gurajte te ljude iz stranke. I, kada je riječ o otvaranju stranke (otvaranju SDA prema novim članovima), nemojte ostavljati toliko vrata otvorena da nam se i nepošteni ne bi uvukli unutra. Mislim da u tom pravcu nismo imali kriterija, i opravdano nas nekada ruže, kritikuju, pokušavaju da ubiru političke poene, pa kažu da je taj i taj čovjek u SDA." (govor Alije Izetbegovića, 12. januar 1994.)
"Armija BiH ne može biti agresor u vlastitoj zemlji." (pismo Franji Tuđmanu, 1993.)
A VRS?
"A to što mi nazivamo Bosnom nije samo parče zemlje na Balkanu, za mnoge od nas Bosna je ideja, to je vjera da ljudi različitih religija, nacija i kulturnih tradicija mogu živjeti zajedno." (prilikom dodjele nagrade Američkog centra za demokratiju, New York, 1997.)
"Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih institucija" Antibiotiku moj... Verba volant, scripta manent...
Imal sa dva ratna druga Slobom i Franjom
Alija Izmetbegović - čovjek koji je prodao Srebrenicu i 49% države da bude kralj na 23% teritorije države. Šta ti je taktičar i lisica.
Ima li fotografija onih glavosječa sa kojima se Alija družio?