Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne seri dom mladih je dom mladih.
Ovo je ona sto joj ezan smeta
Ovi mlađi k.rca ne znaju. Čičak je bio dobri duh cijele priče oko Doma mladih, pa i sarajevske rock scene. Nazovite ga Dom jetima "Hamas", nije red da se narušava želja većine došlja iz p.m.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ne. Čičak jeste zaslužio pomen, ali, Dom mladih je simbol koji ne treba novo ime.
Dobitnik Zlatnog ljiljana....????????????
Treba bit politicki pametan ovdje. Iskoristiti Cickovo jevrejsko porijeklo i apsolutno dati domu mladih njegovo ime. Jer secesionisticki bh Hrvati sve vise pridobijaju Jevreje i Izrael za svoje ciljeve unutar BiH. A svi znamo koji su to ciljevi.
Ovi iz njihove ublehaske stranke se samo nazivima bave. U vlasti su od 2018., zna li iko da su ista konkretno uradili sem sto su predsjednika Fortu uhljebili na drzavnom nivou ?
davanje imena objektima po licnistima kladicni je seljakluk bez ikakva smisla. na kraju ce nestati objekata za nova imena a kako onda to rijesiti. kod nad se utrkuju ko ce prije oredloziti neko ime za objekat.
Čičak zaslužuje, ali Dom mladih je bio i biće...
Slažem se. Ako išta treba da se nazive po velikom čovjeku i mom prijatelju Želimiru Altarcu Čičku, onda je to Dim mladih. Njegov doprinos Sarajevskoj muzičkoj sceni i ne samo njoj, već komplet muzičkoj sceni BiH i bivše SFRJ je ogroman.
Kakav primitivizam nevjerovaaatno. I ovakvi nam sjeme u skupstini. Gluho bilo. Mars primitivko.
Ima logike, pa Čičak je bio sve za rock što se tiče Sarajeva, Sloga, Skenderija...nema nikoga drugog.
Sta je sa Kemalom Montenom ? Hoce li on dobiti ulicu barem …
Park je dobio naziv po njemu
Da, ali isto ko Koševo, nećeš ga zvat ajmo na Asima Ferhatovic Haseta Tako da, svejedno
Njemu svaka čast i hvala za sve, ali Dom mladih je jednostavno Dom mladih. Može se naći nešto drugo naravno
Dom mladih "Zelimir Altarac Cicak". Sta fali tome?
More tako, imaš odobrenje
ništa lično ni protiv nje ni altarca ali ima puno više i boljih i zaslužnijih Sarajlija. mislim da pojam mladost i mladih nemože zamijeniti nijedan pojedinac.
Imamo taj obicaj da napravimo od nekog megalegendu samo zato sto ima politicki podobno ime u odredjenom trenutku, ko skonta skonta
Cicak jeste bio pupcanom vrpcom vezan za Dom mladih. Ako po kome treba Dom mladih da dobije ime to je po Čičku. Nema to veze sa političkom podobnošću. Fulio si sto se njega tice.
@gooUser1557764295 znam barem deset ljudi da ti nabrojim koji zasluzuju da se ulice i dvorane nazovu po njima, zasluzni i mnogo bitniji od Cicka uz duzno postovanje, ali jbg nemaju IN imena
Da. Čičak je dio Doma mladih, bez njega to ne bi bilo to.
bista
puno tražiš,ali malo daješ NO