Putovanja
74

Booking.com: Sarajevo među svjetskim top destinacijama tokom SFF-a

Piše: M. N.
Glavni grad BiH uoči i tokom Sarajevo Film Festivala jedan je od najtraženijih turističkih destinacija. Prema podacima najpopularnije internet stranice za rezervaciju smještaja Booking.com u Sarajevu je već rezervisano više od 46 posto smještajnih kapaciteta.

"Sarajevo je top destinacija među putnicima za vremenski period koji ste izabrali", stoji na stranici Booking.com kada u pretraživač unesete datume tokom kojih se održava festival (15.-23. 08. 2014.).

U pojedinim hotelima za period SFF-a više nema slobodnih soba, dok je u ostalima ostalo dvije do tri sobe. Hoteli, hosteli i apartmani koji se nalaze u centru i starom dijelu Sarajeva su skoro pa potpuno popunjeni, a dobra je situacija i u drugim dijelovima grada.

Rezervacije se bilježe iz sata u sat i ako je suditi prema tome, Sarajevo će i ove godine oboriti rekord po broju turista za vrijeme najvećeg filmskog festivala u regiji.

SFF se ove godine održava od 15. do 23. augusta. Veliki broj poznatih režisera, glumaca i drugih zvijezda iz filmskog svijeta predstavit će svoja ostvarenja na najprestižnijem festivalu u regiji. Vrijeme je to kada bh. prijestolnica živne kao nikada ranije, pa će tako posjetioci grada, pored bogatog filmskog programa, moći uživati u mnoštvu muzičkih i zabavnih događaja.

Ukoliko još niste rezervisali svoj smještaj ili karte ostalo je vam još samo osam dana. Požurite i budite i vi dio čarolije koja će se održati u top turističkoj destinaciji svijeta.