BiH
24

Festivalska groznica mami turiste: Broj rezervacija smještaja porastao na 80 posto

Piše: M. N.
Prema podacima najpopularnije internet stranice za rezervaciju smještaja Booking.com, rezervacije smještaja u Sarajevu skočile su za samo nekoliko sati sa 75 na 80 posto Ovim je opravdana izjava ove internet stranice da je glavni grad BiH top destinacija za turiste u mjesecu augustu.

Kako se navodi na stranici Booking.com u Sarajevu je ostalo samo 37, od 204 ugostiteljska objekta koji imaju slobodne sobe ili apartmane. Kao što smo i ranije pisali, hoteli su većinom popunili svoje kapacitete. U izboru je ostao mali broj motela, apartmana i hostela.

Situacija se sada na ovoj internet stranici mijenja iz minute u minutu, i ako je suditi prema tim podacima, Sarajevo će tokom festivalskih dana biti preplavljeno turistima koji su već počeli stizati. Glavni grad BiH će i ove godine "živjeti 0-24".

Sarajevo Film Festival počinje večeras i trajat će do 23. augusta. Prepustite se i vi festivalskoj groznici i uživajte u odličnom provodu. A turistima koji planiraju doći savjetujemo da što prije izvrše rezervacije jer je ostalo još vrlo malo mjesta.