Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svake godine svratim u Blagaj da je pojedem. Dobro,a NAŠE. Dosta mi je onih kulinarskih emisija tipa: Danas pravimo Havajski Burek sa avokadom, mangom i ananasom.
@Hercegovinaa pekmez koliko ja znam je od jabuka i to od soka a moze i od soka kruske tako se pravi pekmez dakle ukuhava se sok do odredjene gustoce,a posto smokva nema soka moze biti samo dzem od smokve,ispravi me ako nisam u pravu ili neka me neko ispravi!
@Hercegovinaa pekmez je sve sto se pravi ukuhavanjem soka a ne mase od voca,turka je rijec i znaci upravo sirup
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
obozavam slatko od smokava mmmm. pekmez od smokava em volim, em je super za lijecenje kaslja, tako se zimi time redovno zalijevamo. ali sto je mrzim smokvaru! ali mrzim i halvu i hurmasicu, i svi se cude, ali meni je to isto hljeb natopljen slatkom vodom. a svekrva smokvaru pravi svako malo i uporno me nudi hahahahaha
Cuj imena Kimeta, hahaha, ono kad pomislis da si cuo sva krkanska imena onda naletis na novo 😂😂
🇧🇦🇧🇦 Hoću predsjednika kojeg će poštovati drugi predsjednici i druge države, koji kad se pojavi mora ostaviti utisak pojavom, manirima i oblačenjem, a onda i intelektom i ponašanjem. Hadžikadić! Pogledajte obraćanje naciji profesora Mirsada Hadžikadića sa CD FACE TV: https://www.youtube.com/watch?v=gN1qmedAFZU
Odakle je šljivopita?
Ekipa sa Klixa je bila u Mostaru i samo slatkariju jela. Juce palecinke, danas smokvaru sta sutra nosi vidjetcemo.
K'o hurmašica, samo duplo ukusnije
Imamo mi svega ponuditi u svij etu sem politike i sadasnjih politicara.To nam je jedino kacerogeo tijelo kog moramo pod hitno u oktobru odstraniti kako nebi jos vise te metastaze napredovale
Ovo je extra , probao sam
Je li ima negdje ovo u Sarajevu? Nisam probao nikad. Izgleda dobro :)
Dobro izgleda 🙌👌👍
😍🤗👌🤙👍
Zanimljivo je da dosta nase raje ne zna sta je smokvara, dok stranci znaju. Evo ovdje kako se dave smokvarom i drugim nasim specijaletima. https://www.youtube.com/watch?v=GMQ3_D-6lnQ
Rahvanija, Cetenija, Djunlari :)
Smokvara je ludnica, najbolja je kad malo "stane" otprilike 2 dana nakon pravljenja. Najjukusnija je na sobnoj temperaturi.Pekmez od smokava mora biti sto tamniji, to ovisi od vrste smokve. Secer se ne smije dodavati kako se ne bi ubila "gorcina" pekmeza.
Majketi, ko su oni da prave kolače ;) smokvica je divna biljčica!
@1a2b3c hocemo prava za biljke, ne ubijajte biljke monstrumk