Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad god sam bio kod Muje, dobio sam najgore cevape koje mozes zamisliti.
Isti slucaj. Bljutavo, bezukusno... Cak je i luk bio los. Bolje sam banjalucke u Sarajevu jeo (a i oni su bili bezze) nego u BL.
Kod Mahe odlični ćevapi. Kastel u Sarajevu isto su vrhunski.
Sto se Muje u BL tice to su trenutno najgori cevapi koje cete probati ne samo u BL nego mozda u cijeloj BiH. Totalno ruglo ,a kakvi su samo bili
Jedini cevap koji sa sigurnoscu mozemo nazvati banjaluckim je onaj kod Mahe, svi ostali su srednja zalost.
Volio bih da moj i komentare drugih procitaju i dobronamjerno shvate u cevabdzinici kod Muje. Imaju brend,imaju odlicne lokacije ali moraju da porade na higijeni i naravno da vode racuna da se ne “podvaljuje” svinjsko meso,mast,premaz itd..
Da li je banjalucki cevap original samo ako ima klempe unutra?
Nije, to je Semberski
Ti ćevapi su manje više svugdje dobri po Bosni, ali prevagu uvjek donese lepinja i kajmak
trenutno 90% cevapa na teritoriji BiH veze s'vezom nemaju
Banja Luka je fašističko-četnička prćija. Jedino su možda još ćevapi ostali od prijeratnog duha grada.
Nije ni to ostalo od duha.Ostali samo duhovi i Vrbas.
Jeo sam u Banjaluci,ali ne mogu se porediti sa Travnikom i Sarajevom,za mene prije svega sto cevap treba zapeci sa svih strana,a ovaj u plocicama,pa nije to to...
Ne mogu da shvatim sta cekaju sarajlije, zasto ne brendiraju cevap kao nacionalno jelo. Eno vec su rumuni brendirali cevape. Nasi su u svemu najzadnji, a prvi po korupciji.
Nise to st ar Sarajlija, nego citave drzave. Mi bolan Tornjaka nismo mogli da zastitimo ko bosansku pasminu, stecke smo morali dijeliti sa HR a u susjednoj zemlji ukupno imaju sveg par ovih nadgrobnih spomenika.
Sačuvaj me bože visočke pečenice, suđuku da ne pominjem, a kolača preslatkih da ti muka dođe inače svugdje u bih. U bih se može brendirat samo lukove: krkanluk, pasjaluk itd.
Izgleda banjalučkog " ćevapa " odudara od našeg čaršijskog. O ukusu ne raspravljam, ali ćevapčić je ćevapčić...
jedan mali trik za vas koji niste navikli izbjegavati klepu, nemojte nikada pitati kakvo je meso... uvije trazite cevape sa naglaskom ako su sa svinjetinom, kada vam rekne da jesu onda se zahvalite i nesto drugo.... (rijetki su posteni da ce reci na prvu)
Drage Sarajlije, samo u Slap na cevap - meso 100% provjereno, mujo po pitanju klepe vise nije ni sumnjiv... to je jasno kao dan
Vazno je ko ga pravi. Mozes najbolji cevap pojesti i u malim mestima u nepoznatim restoranima.
Ja sam cuo da je u Banja Luci najkrupniji,najmeksi i najsocniji cevap u one Gorice Dodikove.Eh sad ne znam,nisam probao jos.