Nije decko uopste znao ciji je stan,ko mu daje stipendiju,sta je Hizmet.... Hizmet je Gullenova fondacija koja je vrbovala Bosnjake po Americi.Onda su ti studenti isli po Istanbulu,po Americi,svr dzabaluka.Ali,dodje vrijeme tesko za Gullena,ostavi ih on da se snalaze.Eh sad,nekad bi te Bosnje voljele opet malo do Istanbula,ali ne znaju cekaju li ih Sultanovi na aerodromu kao ovog momka.Kako su samo naivni i pohlepni bili. Pa gdje to jos ima da ti neko placa sve i nista ne moras vracati?
Koliko sam upućen i Erdoganu bliske organizacije financiraju studente, pa im sve placaju. Mislim da je većinom takav načinstipendiranja, da ne vraćaš ništa. Isto tako da Erdogan kojim slučajem pao, tako bi se mogli kazniti i ovi studenti. Mislim da je glupo uopće raspravljati o ovoj temi, potrebno je momka kući vratiti.
@anamoon - Evo ja sam bila stipendista Vlade jedne drzave u EU, sve mi bilo placeno - smjestaj, studij, a od stipendije sam uspjevala da zivim, placam troskove, izlazim skromno studentski, putujem. Glup ti je komentar. Pa sta je stipendija nego nagrada za nesto (uspjeh, dostignuce, istrazivacki rad, sportski uspjeh/talenat, itd itd) i naravno da se NE vraca. O cizs krajst, s kim ja dijelim zrak.
Prikaži sve komentare (70)