"Ako BiH izgubi Sutorinu..." Kurtcehajicu, zar BiH danas ima Sutorinu? Koliko znam ona je nju vec izgubila .Druga stvar, nek je povrati, satelitski snimak pokazuje da su i Sutorina i Neum socijala, pored onolike Jadranske obale, BiH bi imala neku stvar. Treca stvar, ako je bilo ko bio u Surotini, zna da to naselje nema nista, niti obalu da valja niti mogucnost da se od njega nesto napravi, najobicnija selendra.
A sta si se ti nameracio na Sutorinu? Dole neces naci ni jednog jedinog Muradifa, Sefiku, Moamera, Muju, Dzemilu...nema vas dole, ne postojite. Vidis li ti da i hriscani koji trenutno zive u BiH hoce da se otcjepe, i Srbi i Hrvati, a ti bi pripajao Srbe i izvan BiH?
Poenta price je da ako su hriscani u BiH nelojalni drzavi, kao sto jesu, isto ce biti i sa Sutorinom. Dobices jos vise nelojalnih stavnika BiH, i kakva je korist pripajati stanovnistvo koje bi stalo na stranu separatista. Vi bi sve na silu, znas i sam da su i Srbi i Hrvati protiv svoje volje u ovoj drzavi, tako bi bilo i sa Sutorinom. Valjda se i njih nesto pita. A sto se tice naseg otcjepljenja, to ne ide preko noci, ne mora to biti ni uskoro, to je politika. Ali sve i da ostane ovakva, nefunkcionalna je i toliko raspadnuta, podijeljena i trula iznutra da je vama koji je zelite unitarnu najnepodobnija.
Prikaži sve komentare (139)