U Istanbulu postoje mnoge pravoslavne i katoličke crkve, pored mnogobrojinih muslimanskih Džamija. Zašto zvanično Sarajevo i zvanična Banja Luka ne mogu slijediti primjer Istanbula, glede suživota i slobode propagiranja religije i izražavanja iste u javnosti? Zar Banja Luka mora biti veća Moskva od Beograda?
Ali nazalost imaju dvije vrste Srba (bez uvrede). Nacionaliste iz RS-a i Srbi iz Srbije koji su ipak bolji od ovih prvih.
@nikola @"muslimanskih Džamija" Suvišan ti je prefiks muslimanskih, jer ne postoje pravoslavne ili katoličke džamije. @"Zašto zvanično Sarajevo i zvanična Banja Luka ne mogu slijediti primjer Istanbula, glede suživota i slobode propagiranja religije i izražavanja iste u javnosti?" Pokušaj zamjene teza i izjednačavanja žrtve i dželata. Cijelom svijetu je poznato da u Sarajevu za vrijeme srpske agresije na RBiH nije srušena niti jedna jedina crkva bilo pravoslavna ili katolička, dok je u Banjaluci potpuno srušeno svih 16 banjalučkih džamija čiji su se ostaci vozili na d.e.p.o.n.ije. Jasno je ko je pokazao suživot i toleranciju-Bošnjaci muslimani, i jasno je ko je pokazao rušilaštvo, logore i grobnice-Srbi.
Prikaži sve komentare (104)