Zivjeti u" komunistickoj diktaturi" je bila banja spram ovih demokracija.Osim sto su nam ostavili da smijemo srati po portalima svaku drugu slobodu su uzeli.Pokusajte otvoreno, malo zesce, kritizirati SAD ili Izrael i vasa vlastita vlada ce vas strpati u zatvor ili u najmanju ruku u ludnicu.Vase mjesto ce vas se odreci preko novina,porodica i familija smatrati za dusevnog bolesnika a dozivotno ce te dobiti "ono" antisemit.
...stvaranje porobljenima privida slobode je vrhunac manipulacije masom...kevtanje po netu se smatra ispušnim ventilom, dapače je i poželjno, masi stvara privid "bitnosti", da su se moćnima "nagovorili"...tačno si rekao, svaki daljnji, ozbiljniji otpor, rezultira kaznom, manje ili više žestokom...no no, pec pec...
smolo, sine, zato pamet u glavu i ne treba ti velika skola da skontas sto ti je cinit'. nego lati se knjige 'dje ima nasi' narodni' poslovica i u ruke. jedna od nji' glasi: use i u svoje kljuse, a druga: ako neprijatelja ne mozes pobijedit', pridruzi mu se. obje su primjenjive u tvom i nasem slucaju. ima tu i neki' sranja poput one: "bolje grob nego rob", ali tak'e su zanemarive. uglavnom su logicne i mogu ti bit' od pomoci.
Prikaži sve komentare (65)