Za sve one neupućene koji su osuđivali roditelje ove djece, radilo se u tome da u nekim razredima ili školama u manjem BH entitetu ima 100% Bošnjaka i zašto bi oni morali učiti srpski jezik, a ne bosanski, ili zašto bi učili istoriju, a ne historiju, e o tome se radilo, a drago mi je zbog djece, svaka čast onim koji su pomogli u realizaciji njihove nastave.
@Bos. Zvornik U većini škola u RS-u ne postoji organizirano izvođenje nastave tzv. nacionalne grupe predmeta za Bošnjake. Više od 1.000 bošnjačke djece uče srpski jezik i srpsku historiju. Više od 400 bošnjačke djece u Srebrenici uči da je okupiranje ovoga grada bio otadžbinski pohod Srba i da nije počinjen genocid nad Bošnjacima. To uče djeca čiji su roditelji žrtve genocida, a koja žive u gradu genocida. Bošnjačka djeca u Bijeljini su „razbacana“ u 4. gradske osnovne škole, kako ne bi imali dovoljan broj učenika za uvođenje nacionalne grupe predmeta (18 u razredu), koji propisuje zakon. Dosta je maltretiranja, ponižavanja i zastrašivanja bošnjačke djece! P.S. Da ne pominjemo primoravanje bošnjačke djece na slavljenje tamo nekih tzv. krsnih slava škola!
Turčin Nemam šta dodati, osim da si u pravu, mogu ti reći samo da ja za Bajram nisam išao u školu po tri dana i nikad nisam dobio neopravdane. :)
Prikaži sve komentare (28)