Tuzla ovo, Tuzla ono, Tuzla vako, Tuzla nako! Sta Tuzla??? Tuzla je jedna obicna malo veca Kalesija kao sto je i recimo Mostar malo veca Jablanica i Zenica malo veci Zavidovici. U Tuzli vladaju komunjare i sad je kao bajagi u Tuzli sve sjajno i bajno a drugdje nista ne valja. Ja sam se pravo iznenadio vidjevsi da u Tuzli skoro pa centralni trg nosi ime jednog Veljka Vlahovica i dan danas. Cime li ih to zaduzi Veljko? To vam je kao kad bi u Podgorici jedna od glavnih ulica nosila ime Dzemala Bijedica. Moze al' malo sutra! Poserem se ja na taj njihov multi-kulti dupeuvlakacki i vazda snishodljivi gard. Kad su frajeri neka dokazu da je Sidran taraba od pisca. Eto ih skupa sa svojim Imamovicem pa neka svim onim zemljama gdje je Sidran preveden kazu da Sidran ne valja. Ja vjerujem Sidranu vise vec Imamovicu da je ta nagrada, kao i skoro svaka druga nagrada koja se daje za "umjetnicki dojam" proizvoljna stvar neke oligarhije i uske grupe ljudi koja uzurpira pravo da bude jedina pametna.
Čime li nas zaduži Aziza Šaćirbegović za ulicu u Sarajevu? Majka ratnog profitera SDA što je kock'o sa državnim parama i pobjeg'o u Ameriku. Kažu dobar burek pravila.
Pa eto ako ti tako kazes onda garant jeste! Ja mislim da i u obrazlozenju neke opcinske, ili ne znam koje vec komisije, stoji upravo tako - Ulica XY ce se zvati Ulica Azize Sacirbegovic jer imenovana je pravila dobar burek. Prije rata je 60% sarajevskih ulica imalo srpska imena, od Obilica, preko Vojvode Stepe pa sve do onih istinskih heroja srpskog naroda iz 2.svj.rata, i to nikome nije smetalo. Danas smeta Aziza Sacirbegovic, Musa Cazim Catic, Safvet-beg Basagic, sto li?
Prikaži sve komentare (165)