A kada nestane para, trčite Nikšiću i kukate kako vam treba para, kako vam je teško. A onda struju plaćate strancima! Haj` zdravo!
@Dammir Potpisujem izrečeno. Nego, nešto drugo u tekstu mi je izazvalo zabunu. Izvedena jedinica u SI sistemu za snagu je W (vat). Obzirom da je riječ o relativno maloj jedinici u praksi se koristi MW (megavat). Inače se Ugovori o nabavci i isporuci električne energije formiraju na bazi količine energije, koju je potrebno isporučiti izraženu u MW (megavatima). Navedena jedinica u tekstu MWh/h, nije ništa drugo do pokazatelj prosječne konsumpcije snage u određenom periodu, pa se koristi za prikaz potrošnje energije i više informativnog karaktera i predstavlja pokazatelj planiranja potrošnje energije za narednu godinu. E sad, kako Ugovor bazirati na MWh/h, a ne na MW, izgleda to je moguće samo kod nas!?
@Turčin Jednostavno vrlo, u svakom satu će biti isporučeno po 100MW. Ovdje je greška što se ne piše MWh/h nego MWh. Moglo bi se eventualno napisat MW/h, ali se tako ne piše. A MWh/h može napisat samo neko nepismen.
Prikaži sve komentare (40)