Privreda
0

Aluminij Mostar će kupovati struju od slovenske tvrtke GEN-I

FENA
Aluminij Mostar
Aluminij Mostar
Mostarska kompanija Aluminij d.d. kupit će 100 MWh/h električne energije u razdoblju od 1. augusta do 31. decemra 2013. godine od slovenske tvrtke GEN-I. Ugovor o kupoprodaji potpisali su direktor Aluminija Ivo Bradvica i predsjednik Uprave kompanije GEN-I Robert Golob.

"Tokom mjeseca jula, prikupili smo nekoliko ponuda od različnih proizvođača i trgovaca električnom energijom s područja jugoistočne Europe. Sve stavke iz tih ponuda pomno su razmotrene i utvrdili kako nam je iz kompanije GEN-I stigla ona najpovoljnija", kazao je Bradvica.

Ukupne Aluminijeve godišnje potrebe su 225 MWh/h električne energije, a kontingent od 100 MWh/h dosad je kupovan od Hrvatske elektroprivrede, no taj je ugovor morao pretrpjeti izmjene nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, pa je postao nepovoljan za Aluminij.

Sada je, konačno, i pitanje 100 MWh/h struje riješeno za razdoblje do isteka tekuće godine, dokad za onih preostalih 125 MWh/h mostarska tvornica ima sklopljen ugovor s Elektroprivredom Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, stoji u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Aluminija d.d. Mostar.