Tužno je što naš savez vodi brigu samo o reprezentaciji, kako se ima para za kampove i sl. stvari, a da nemamo ni jedan evropski stadion u državi na kojem ćemo igrat svoje tekme. Da nam dolazi Portugal, Grčka, Francuska itd, na stadion od 12 hiljada mjesta..
Savez nema ništa s trening centrom. UEFA je financirala taj centar a Zenica besplatno dala zemljište, napravila pristupni put i sve potrebne komunalne priključke o svom trošku. Što se tiče stadiona od dvanaest hiljada, budi zahvalan što naša reprezentacija ima i to, jer da se Savez pitalo, danas nebi imali gdje igrati. Grad Zenica planira širiti Bilino polje. Govori se da bi to moglo početi nakon kvalifikacija, a ukoliko se plasiramo na SP (u što ne sumnjam, ali ne treba letiti pred rudo), to će se sigurno raditi. Tako da slijedeće kvalifikacije dočekamo sa većim stadionom. Ali bilo bi dobro da za promjenu i Savez uloži koju marku u Bilino polje. No iako ne bude toga, ja sam uvjeren da će gradske vlasti u Zenici opet pronaći sredstva. Interes cijelog grada je da reprezentacija ostane ovdje.
@revan, nesto slicno sam i ja cuo u vezi prosirenja Bilinog Polja, grad Zenica + neki investitori. Vidjet cemo, bilo bio PERFEKTNO :)
Prikaži sve komentare (127)