Jbt. kakve sve gluposti čovjek može pročitati u komentarima, to je strašno. Nema potrebe ulaziti u polemiku koja se kreće u rasponu od šovinističe demagogije, socijalne i društvene zabrinutosti, iluzije o zabranama do iskazivanja sumnje u važeće zakonske okvire i propise, fiskalizaciju, rad poreznih i inspekcijskih službi. Da je sve tačno kako navodite u komentarima uslijedile bi valjda neke sankcije. Gdje je problem? Nisu kladionice same sebi pisale Zakon...
o igrama na sreću. Po njemu radi i Lutrija BIH. Treba li i Lutriji zabraniti rad? Šta radi inspekcija i porezna ako se ne plaćaju porezi i ostala davanja državi. Osuđujete kladionice za socijalne i društvene probleme? Ljudi tamo odlaze svjesno, svojevoljno i na vlastitu odgovornost. Niko nikoga ne prisiljava. Kladionice možda jesu porok ali je činjenica da cvjetaju u sjebanim i ekonomski demoliranim zemljama. Pronalazimo li se u tome?
@VOXpopuli2017 Vodimo li se idejom zabrane rada, trebamo li zabraniti rad kioscima jer prodaju cigarete ili kafićima jer prodaju alkohol? Droga je zabranjena ali nikada se do sada nije konzumirala u većim količinama. I sada ono krucijalno, kako vas veliki broj kaže "srbokatolicima se ostavlja zadnja marka, a bošnjo nema šta jesti" Ako je već sve tako idealno, lova samo kapa i zarada je basnoslovna, zašto Bošnjaci ne otvaraju kladionice? Svi mogu i legalno je.
Prikaži sve komentare (193)