Koliko sam ja ukapirao, djevojka je iz Mostara u Ljubuški došla sama autobusom. A onda se pješke uputila do lokacije gdje je likvidirana. To znači dvije stvari: 1. Da je ubojicu lično znala 2. Da je sa njim cijelo vrijeme bila u kontaktu. Znači da su svi podaci u njenom telefonu. Policija je izuzela telefon, ali pošto je u pitanju Iphone ne mogu uraditi ništa (nesposobni).
Razloge ubistva možemo samo nagađati. Ali imam neki osjećaj da je mala bila u nekoj ljubavnoj vezi sa nekim starohanom, bezbeli nekim političarem koji nije htio da se sazna za aferu. Mrtva usta ne govore. Radi se sigurno o lokalcu koji jako dobro poznaje teren. Nije na odmet očekivati da će i lokalna policija stati na njegovu stranu i štititi njegov identitet baš kao u slučajevima Memića i Dragičevića.
I samo bi volio da znam, kakva joj je to mati? Dijete samo sjeda u autobus i putuje od Mostara do Ljubuškog, a da ona ne zna ni gdje ide, ni kome ide, ni zašto ide? Što znači da joj ovo nije prvi put. Naša mati je uvijek znala gdje idemo i kome, u vrijeme kad su mobiteli bili domen naučne fantastike. Kako je moguće da mala makar telefonom se nije javila? Nešto ovdje debelo ne štima...
Prikaži sve komentare (97)