|

Kako je moguće da 10 dana od ubistva Lane Bijedić policija nema ništa konkretno

Kako je moguće da 10 dana od ubistva Lane Bijedić policija nema ništa konkretno
69
R. D.
15.10.2019. u 09:20
97
komentara
69

dijeljenja
Kako je moguće da 10 dana od ubistva Lane Bijedić policija nema ništa konkretno Lana Bijedić (foto: Facebook)
Ubistvo Lane Bijedić misterija je bez presedana u Hercegovini, ali i šire. Deseti dan od kobne nedjelje, kad je 19-godišnja djevojka pronađena mrtva u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, policija nema ništa konkretno - niko nije uhapšen niti je dosad saslušan u statusu osumnjičenog.
Kako je to zapravo moguće u vrijeme modernih tehnologija, nadzornih kamera, savremenih sistema kontrole i naprednih načina policijskih istraga, pitanje je koje Mostarci, Bosanci i Hercegovci već danima postavljaju.

Kad nema konkretnih akcija i dešavanja javnost je osuđena da špekulira, a mediji da iznose kontradiktorne informacije koje samo zbunjuju javnost. Dobro obaviješteni izvori kažu da su zbunjeni i istražioci koji kao po metodi "dubokog oranja" nasumično traže ubicu samo dokazujući da ne znaju u kojem smjeru da krenu.A samo ubistvo desilo se kao u popularnoj skandinavskoj seriji na granici dviju administrativnih jedinica, dva hercegovačka kantona te se za njegovo rješavanje očekuje naporan rad naših različitih policija i agencija, koordinacija i saradnja.

Ipak, deseti dan od nedjelje kad je ribar u Studenčici pronašao tijelo ove djevojke, policija i tužilaštvo su i dalje na nasumičnom traganju za ubicom, čekajući naloge za izuzimanje dva ili više automobila koji bi mogli donijeti kakav-takav trag.Ne treba biti policijski ekspert pa ustvrditi da će se, kako vrijeme bude odmicalo, do tragova teže dolaziti te da je sigurno istraga već morala donijeti konkretne rezultate.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...