Škola i fakultet su naravno bitni, ali ne u ovom podneblju. U normalnim i razvijenijim zemljama kad završiš dovoljno škole jednostavno možeš imati bolji posao, napredovati i usavršavati se, uživati u poslu koji radiš. Ovdje fakultet služi da dobiješ lajkove i šećer dok ga završiš i onda kuneš sam sebe jer neko ko je platio u Travniku dobije posao, a ti ga glabaš i komentarišeš po klixu.
Ni državni fakulteti nisu pljačka u smislu znanja. Primjer ekonomija. Nabubaš činjenice i alate kojima ti upravljaš brojevima i statiskom ali bez stvarnog fokusa na kvalitet analize onoga što radiš. To na žalost uvidiš tek kod saradnje sa kolegama sa svjetskih univerziteta pa te bude malo sramotica. Iako si i kod strašnog Jahića položio regularno (i to ne na firmici distributeru dvije vrste germe nego na firmetini za uvoz kancelarijskog materijala sa 5000 vrsta artikala).
@AriaScorpio Naravno, ali opet nešto moraš pročitat, nešto naučit za razliku od ovih Konzum univerziteta gdje bukvalno kupiš diplomu. Ti da imaš neku firmu svoju da li bi više volio pravnika i ekonomistu sa sarajevskog/zeničkog/mostarskog univerziteta ili nekog tuhliba iz Širokog, Travnika i Kiseljaka?
Prikaži sve komentare (86)