Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima da plaćate po pravilima koja smo mi uveli i da šutite! Vi ste nas izabrali i svako naše rješenje je legitimno i pravno validno. Sikter stoko, da vas ne bi ispendrečili!
A čuj ti Žuljevića, koji je usput, profesor na fakultetu, zaposlen u BH Telecomu i poslanik u Parlamentu. Dakle na tri posla radi od 8 do 4. Je li to po Ustavu?! Kao boriš se za narod ali tri plate
Sta je problem da neko radi vise poslova? Odemo vani i to nam je sasvim normalno, a ovdje se ljutimo, odnosno zavidimo kad neko hoce da radi i nadje nacin.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zato što građani Federacije moraju da nahrane hiljade i hiljade uhljeba. Eto zato!
Vaauuu jesi otkrio toplu vodu
Pa i freelanceri isto kad placaju porez moraju platiti penziono i zdravstveno a ne racuna im se ni penzija niti imaju pravo na zdravstveno. Kao ovo sad neka novost.
Freelanceri placaju samo zdravstvo na koje nemaju nikakvo pravo i porez. I to je pljacka. Da ne pricamo da iz tog poreza ne vide nista sto bi im se na bilo koji nacin vratilo
Bravo za ovo gospodine! Nadam se da cete ici do kraja i promijeniti ovu nepravdu, a onda i zakonom retroaktivno obestetiti sve radnike i poslodavce.
Samo.mogu penzioneri najebat sa minimalnom penzijom ovi sa tri plate hoce penzije preko 2000km.moras smanjit minimalnu da se namire.posteno
Uzimanje lopatom....
Čuj ptanja zašto???Pa da bi uhljebi na buđeti imali p 5 milja primanja...
A bisera majko mila. Kaze cudi se kako niko nije pokrenuo pitanje ustavnosti zakona. Pa ti si taj narodni poslanik. Sto ti ne pokrenes? Narod te birao da ga predstavljas.
De da ja ljudima ispričam jednu priču Ima jedan lik koji se cjepi ne radi covida nego da dobije covid putovnicu da ode iz ove vukojebine jer mu je dosta, lopova, nikakvog zakona, nacijonalista, mali placa, i ne poštenja taj covjek sam ja cao
O čemu će ovaj klipan nego o novcu njih ne zanima sudstvo i tužilaštvo koje je rak rana BiH. Iz sandžaka ima ljudina ali ima i slina kao što je i ovaj samo o parama, familiju bi dao za pare
Ja sam vise zaradio po ugovorima o djelu nego od plate, i opet ce mi se penzija obracunavati po plati, debilno
a da to pitanje postavite Covicu i njegovom HDZu koji vec trecu godinu blokiraju usvajanje novog Zakona o doprinosima kako bi se ova glupost ispravila?!
Placas 40 godina, odes u penziju, koristis nekoliko godina, ostalo ostane folerima koji su izganjali neke penzije. Kradja! Koliko uplatim treba da mi se isplati kad odem u penziju, kad riknem ostane mojoj djeci i zeni
Bravo Ljepo receno
Zato sto je kriminalna drzava. Koja god vrata da otvoris susret ces se da kriminalom. Smjenit sudije i postavit ljude neovisne od politickih stranki i krenuti sa hapsenjem velikih riba ka manjim.
Reket
Koliko uposlenika radi u državnim institucijama po ugovoru o djelu a primaju penziju dok mladi polako nestaju preko granice ?
Predator država