Komentari (159)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad obican covek pomisli da nesto nije redu drustvu, da on pripada vecini ljudi koji su siromasni, a da par procenata bogatasa drzi 95% svog bogatstva - e onda stupaju na scenu ovakvi tekstovi koji sluze da se taj obican covek ubedi da su bogatasi postali bogati zato sto su eto bili posteni i mnogo radili i da obican covek samo treba da cuti i radi jos vise. A istina je drugacija, bogati su dosli do novca na najodvratnije moguce nacine, a pravda se ne osvaja crncenjem po ceo dan.
Smo se ti tješi.
to je tipična priča i stav vječnih siromaha. Polu živ polu mrtav radi za gazdu čitav život zato što je ubjedio sebe da je siromah i da mu je to sudbina. Bolje uzmi neku knjigu i pročitaj ko je Elon Musk i njegov život do sada. Kad se žrtvuješ i posvetiš nečemu u potpunosti, ali ne sa namjerom skupljanja novca, nego sa voljom za radom, onda će se rezultati pokazati. Ali ako ti prije i nego što si počeo misliš da to ne zaslužuješ, budi siguran da će ti tako biti
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
meni se cini da on samo jede i jede
Jel ti krivo?
Ko radi ne boji se gladi
Jadnik :(
Ako mu treba zenu guzit slobodan sam narednih 4 godine. Sifra plati pa klati
160 sati za 600
Znam ljude koji više rade za 400 km mjesečno ...
rad ubija.ne treba raditi.
Pa šta ? Šta ima što nema normalan radni čovjek ? Ništa. Ne daj Bože nikom takvog života i posla.
Ima petero djece, da nije medija ne bi djeca ni znala kako izgleda.
Ja i sutra ce umrijet opalit ce ga srce i niko ga vise nece spomenut. Trosi to sto imas putuj po svijetu volontiraj pimazi drugima a ne neka suplja prica da trebas radit 120 sati sedmicno. Dodji radi u Bosni majstore ovdje ne plate sto zaradis krvavavo bez prekovremeni a kamoli da plate prekovremene.
Da mi je satnica 20 dolara po satu i ja bi bio radoholicar,za ovu socijalnu pomoc tesko mi ustati a kamo li ici na posao.
Ovima što ne vjeruju preporučujem da pročitaju njegovu biografiju (autor Ashlee Vance). Čovjek spava na podu Tesline tvornice. A uživa radeći to što radi.
Sere malo previse Malo vise od dva sata odmora dnevno ko to moze izdrzati danima tako.
@jajce malo vise pd 6 sati odmora
@jajce onaj ko to ne smatra poslov vec uzivanjem
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Koliko radi da se udebljao malo :)))
COVJEK JE USPIO I SVAKA MU CAST, SAMO MISLIM DA DZABA MU I NOVCI I KOMPANIJA, OD 2001 NIJE OTISAO NA GODISNJI ODMOR. OBRADOVACE NOVCEM ZETOVE I SNAHE
Znaci! Sedmica ima 168 sati, on radi 120! Ostane mu 48 sati viska! Preporucuje se 8 sati sna na dan, koje on nema, ispadne da covjek spava po 6 sati na dan! Kada jede? Kada se kupa? Je li ozenjen? Ima li djece? Na poslu spava? Jede? Kupa se? Sere? Sada mi nista nije jasno... kako dodju na ove cifre i ove radne sate...
I ja radim 13h dnevno,svaki dan bez dana odmora,stigne se sve,vjeruj.
I tata bi sine..