Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači ide prodaja struje iz zemalja europske unije, gašenje rudnika i termoelektrana, šta će sa tolikim radnicima. Ide poskupljenje struje za 100%
Nasa struja je ionako daleko daleko ispod trzisne cijene. Poskupljenje je neminovno. Fadil je samo socijalni mir kupovao ne zeleci postepeno podizati cijenu struje. Al sad kad bude bit ce barem 40%. Za gasenje rudnika i termo se zna vec decenijama. I umjesto da gradimo hidroelektrane i mini-hidro elektrane (kao recimo austrija, koja ima preko 2500 mini HE) mi smo i to blokirali. Nema vecih govnara od politicara a zatim ovih zelenih
@mebype joj odmah me spopada nekakav zeleni termit
Ne znam šta će reći rudari ako budu morali uzgajati uljanu repicu
Prepravljanje termoelektrane na ugalj na radi na biomasu je kao prepravljanje haubice da ne ispaljuje granate kalibra 72 mm nego dijabole za vazdušni pištolj. Nažalost.
A, biomasa je, Đuro, šta?
Zasto da ne idemo uvoziti sirovine a nek nase propada, pa ce i struja da bude skuplja. Dobra je ova idiokracija!
Komentari su boli glava
A odakle nam tolika biomasa. Ide se vjerovatno na ogromno smanjenje proizvodnje i uvoz struje sto ce poskupiti struju a i sve ostalo. Inflacija uzima zalet.
zato u RS u rade tri obnovljene TE na ugalj punom parom. Kupovati ćemo struju od RS a po visokim tarifama. Sta nam podvaljuju, koliko treba biti naivan.
De makar malo pogledaj stanje El. Energije u BiH prije nego pocnes hlupati gluposti
samo ba derite ugalj oni neka to u Novreškoj lože koliko hoće....ko šiša EU, bio tamo zimus, jedva čekao kući da se vratim da se ugrijem malo....
Koliko ja znam Termka TZ troši dnevno 5 hilj. tona uglja na dan. Odakle bi se obezbijedila tolika biomasa - da se ista nalazi u centru Vojvodine možda - bojim se da je ovo samo žvaka navlakuša da odustanemo od uglja i rudnika - a poslije ko nas šiša. Tuzla nema šanse da obezbijedi toliku biomasu.
Najbolje da ukinu i termo i hidroelektrane pa nek nam prodaju tzv zelenu energiju po deset puta vecoj cijeni.Kakva suplja,kao i elektricna auta .
Spaljivanje biomase je isto sto i spaljivanje uglja samo dupla proizvodna cijena struje,.. pa bujrum,
Daleko smo mi od zelene energije..to andelija pere zadnje pare
Fantasticna vijest, konacno. Samo naprijed, zastitite svoje gradjane sto prije. Sto prije da se izbaci ugalj. Treba i u Sarajevu sto prije mjenjati grijanje, izbaciti smederevce. Katastrofa.
ne znamo mi ni sa biodefinicijom
Glupost kao i sve oko zelene energije... Da bi dobili resurse za zelenu energiju treba utrošiti mnogo više "prljave" energije, tj. energije iz nafte, plina, uglja... Resursi za pravljenje uređaja za dobivanje zelene energije se rudare a svako rudarenje se koristi energijom dobijenom iz ranije navedenih izvora... Ne znam, ali nekao mi se krug zatvara i to u većem obimu...
Ovo djeluje super. Bolje je od potpunog gašenja termoelektrane.