Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svakako vrijedna investicija Kineza, ali bi više volio da je neki domaći investitor involviran u ovaj projekt jer na primjeru dvije privatne vjetroelektrane u BiH i Hrvatskoj koje drže Hercegovci se isplati ulagati u vjetar.
Privatna vjetroelektrana F.L Wind Jelovača (Tomislavgrad) u vlasništvu Feal Široki Brijeg je 2020. uprihodila 16.8 mil. KM, a vjetroelektrana Krš-Pađane kod Knina u vlasništvu firme Lager Posušje je uprihodila 60 mil. KM. Obje firme su imale i znantnu dobit. Dakle profitabilan biznis u koji su hercegovački Hrvati prvi zakoračili svojim privatnim kapitalom.
Radi Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna punom parom. Svaka čast!
Ta vasa elektroprivreda nema nista sa tim, ovaj projekat je odobrila vlada FBIH a Kinezi ga prave, a vi cete idalje jest kamenje.
Bravo!
Imam prijedlog za još naziva Sarajeva:Sarajbosna,Vrhbosna i Dabrobosna ko u Švicarskoj/Švajcarskoj
Neko radi neko kahve ispija
I kad se rvati izgrade opet će drugima biti krivo
84 MW nije malo
Jaka HB jaka BIH
sad ce srbi da kažu da je ovo "vekovni srbski vetar" i da bi trebali srbiji placat naknadu za korištenje vjetra
Svaka cast.....
Ja bi pravio u Duvnu jer tamo duva!
Vjetar proglasiti državnom imovinom!
Kako je počelo ,do malo u Hercegovini više vjetrenjača nego stanovnika... Svako malo vjetroelektrana
Ne kontam, ako se cijena elektricne energije formira prema cijenama na svjetskom trzistu i ako ista nece biti nista jeftinija u BiH.. koji ce nam k.rac ikakve eletrane i vjetro i hidro i termo?!
Dobar odnos uloženo dobijeno. Proizvodnja koja je planirana nije zanemariva. Ulaganje po proizvedenom kw satu 50% veće nego kada su u pitanju TE al čisto i nema rashoda za energent. Samo vjetar tako da u konačnici ispada povoljnije i sa ekonomske strane.
Opet ovi sa 30% umišljaju da je Republika Srpska i tamo gdje žive Hrvati njihovo...HAHAHAAAAA
I izvozit ce proizvedenu el.energiju? Ili nama masno prodavati. Jedinu korist ce imati opcine gdje se gradi ali i to je mizerija. Realno, dok se ne pravi od strane domacih kompanija i nema nekog benefita, niti smanjenja proizvodnje CO2, nazalost..