Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba zabranit uvoz radne snage sve dok se ne postigne stopa nezaposlenosti 5%. Ovako robovlasnici nikad nece povecat plate! Nepalac radi za 300$ mjesecno po 12 sati dnevno, jer je mjesecna plata u Nepalu 40 50$. Bingo mu je radit van svoje drzave!
Ocekujes da zabrane ovi koji im daju radne dozvole?
Prevrnem balegu i nadjem radnika. Jest al vise nemate ni balege direktori! 😂
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Ovo je dokaz da se zavod za zaposljavanje mora zapitati ko je i iz kojeg motiva na birou.
A sve se nema posla.Ima nego nece narod da radi
Ne brinite za strane radnike. Pocela je takva recesija da uskoro ni domaci nece imati gde da rade. Narocito gradjevinski sektor gde pocinje pravi kolaps. SAD, Kanada, Australija, Kina, Danska , Finska ... sve te zemlje vec imaju drastican pad prodaje nekretnina sto zaustavlja gradnju, stvara visak radnika i obara cene materija, plate. Trziste automobila je takodje zahvatio slom gde cene padaju naglo a prodaja pada jos brze. Cuvajte novac jer je pocela recesija i to visegodisnja.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sto da im se zuabrani dolazak? Ko je htjeo da radi otisao je, ostali su penzioneri, oni sto nece da rade odnosno sadakaši.
Pa ko ce eadit za 480 km. AS Holding to jest Klas, S jetlost, Sprind SDA fino drustvo placaju 480 km
Ovaj rece da je radio u Kataru i Saudijskoj Arabiji pa valjda mislio kako je BIH u Evropi da je u rangu Italije ili Slovenije😆😆😆.E moj jado kad si vec dosao dotle put pod noge pa u Njemacku.
Dodatno obaranje cijene rada. Imas 360.000 nezaposlenih i ti uvozis radnu snagu.
Koje pogonsko gorivo koriste ovi Bakirovi roboti iz Napala ,banane ili neka masala moderna tehnologija.
Prvo oglas za posao u BiH sa platom BH standarda pa ako se niko od drzavljana BiH ne prijavi u roku od mjesec dana tek tada dati pravo da uvoze radnike! Svako bi uvezao Nepalca koji ce raditi za 400 KM jer je to u Nepalu kao 1400 u BiH, ok ali samo ako se BH gradjani ne prijave na oglas
aja bogme
pa druze bili ti radio od 7do 4za 650marki a gazde zaradjuju hiljadu posto,samo oni neka uvoze napravit ce Meksiko od nas sve bandu uvoze
To Bosno srećo moja. Tako se to radi. Samo naprijed, to je prosperitet i budućnost. Ako se ljudima ne svidja slobodno mogu da skinu prašinu sa djedovog “ Kapitala” i nek’ im se osvježi školsko gradivo .
Nepalac nije sa Pala!
Prosjecan Napalac je tezak oko 50 kg I moze maksimalno podici 15 kg I to najvise par puta na dan. Ne zelim da ismijavam taj napaceni narod ali oni ne mogu raditi teske gradevinske poslove.
Sada znate kako seslovenci osjećaju kad im mi iz bosne dodlazimo
ima jos radnika, ali poslodavci ne daju pare
Sve vise ce morati traziti takve strane radnike , jer procepilo nakon corone sad nas narod masovno odlazi
Jeftinije gadovima Nepalca dovesti nego dici plate za 500km 🤣 fuj