Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad je na pauzi u Telecomu, sjeti se da napiše nešto da nije ofirno što se uhljebio nakon crnačenja i širenja depre
Pa i ne prikupili vise. Osnovica za doprinose za obrtnike u 2024 godini se povecala za 265KM. Godisnje cemo davati 1200KM vise na doprinose. Pa to je lihvarenje sopstvenih gradjana, sta oni misle da pare padaju sa neba.
Da, i ja sam to registrovao. A pricali su o smanjenju doprinosa. Koje lazovcine i otimaci. Pravi superhikovi koji su dali po 2500 bogatim budzetlijama i oteli od gradjana, svakako siromasnim.
Smanji broj uhljeba i rješio si poresku reformu!!
80% doprinosi....propalo drustvo.
Rastom minimalne plate, rasla bi i potrosnja. Niko ne bi tih dodatnih 400KM mjesecno cuvao u duseku. Opet bi se vratile u privredu i drzavi kroz poreze.
Svaka ekonomska reforma ide u svrhu da se poveća državni aparat i uhljebi što više parazita.Pošto kod nas ne postoji država već falange kriminalaca koje obnašaju vlast ,a koje od milošte zovemo političke partije smatram svaku reformu kao dodatnu provokaciju građana.Sve do jednom....
Mrzim revolucije jer one neminovno vode u anarhiju kao privremenu posljedicu.Ali nekada su i takve zajebancije nužne.Pogotovo ako je u pitanju egzistencijalna prijetnja.
šta hoće ovaj punoglavac više, jarane dosadan si.
Sve ekonomske reforme išle su na štetu radnika i građana, između ostalog i poreskim opterećenjima i nametima, dok je privreda rasterećena kako nigdje u Europi nije, tako da može što više profita izvući iz zemlje. U stanju su nametati i provoditi samo neoliberalnu dogmu pod krinkom rasta i razvoja, kojeg baš izostaje.
Đe si ekonomista, uštedi li se šta... Jel ti praviš prijedloge ovih zakona za minimalac, života ti nemoj više...
Spuštaju porez na jednoj strani, a uvode i dižu na drugoj. Hoće za inostrane uplate da naplaćuju PIO po uplati koji ne možeš iskoristiti za penziju i doprinos za zdravstveno koji ne možeš iskoristiti da odeš doktoru. Lopovi.
Hajde ti to objasni ovim što su na vlasti jer oni imaju gladne oči a ko je nahranio gladne oči NIKAD NIKO
Lazovcina NIksic je rekao da ce smanjiti doprinose od pocetka ove godine. Pisao sam ovdje da se to nece desiti i nije se ni desilo. Toliko o reformi i vjerodostojnosti preplacene kaste na vlasti. Nikad oni nece uraditi nista u korist privrede, gradjana, nego uvijek samo i iskljucivo za svoje gu..ce. Milijardu vse je bagra skupila, a nikad nikakve olaksice nije osigurala gradjanima. Naprotiv, poskupljuju sve zivo.
Ljigavac 🤮🤮