Očekivano i opravdano
13

I u Litchfieldu misle da nova Supra zaslužuje više snage

E. L.
Motor u novoj Supri koju "potpisuje" poznata britanska tuning kompanija Litchfield umjesto standardnih 340 razvija više od 420 konjskih snaga.

Najpoznatiji po izvanrednim doradama na Nissanu GT-R, u Litchfieldu su se ovaj put pozabavili Toyotinim dugo čekanim sportskim automobilom koji pokreće BMW-ov trolitarski redni turbo motor sa šest cilindara.

Nakon prve od nekoliko planiranih faza dorađivanja vlasnici pete generacije Supre mogu računati na više od 420 konjskih snaga i 597 Nm najvećeg obrtnog momenta (500 Nm u standardnom izdanju).

Uz više snage stiže i znatno više adekvatnog zvuka, a u Litchfieldu su nakon testiranja izduvnih sistema Millteka i Akrapoviča odlučili da ponude obje varijante. Za ljubitelje koji slobodno vrijeme vole da provode na kružnim stazama u opciji je i paket kapacitetnijih hladnjaka ulja s kojima će se motor i mjenjač znatno manje "znojiti".

Ponuda je zaokružena dodatnim otvorima za ulazak zraka prema motoru, karbonskim karoserijskim detaljima i kompletom opruga i amortizera iz ponude kompanija Bilstein i KW, a cijena dorade još uvijek nije objavljena.