Noviteti
0

FOTO+VIDEO / Zvanično otkriven Chevrolet SS

Klix.ba
Nakon objavljivanja teasera, kompanija Chevrolet je otkrila model SS, sedan visokih performansi s pogonom na stražnje točkove.

Ispod haube se nalazi 6,2-litarki Chevroletov V8 LS2 motor koji isporučuje oko 415 KS i 415 Nm obrtnog momenta. To znači da ima 35 KS manje od Corvette Stingray. Uparen je sa šestostepenim automatskim mjenjačem sa TAPshift ručicama. Od 0 do 100 km/h ubrzava pet sekundi.

Automobil ima MacPherson prednji i multilink neovisni stražnji ovjes, Brembo kočioni sistem sa ventilacijskim otvorima od 355 mm i dvodjelna prednja kočiona kliješta sa četiri klipa, kao i elektronski upravljač za sportsku vožnju.

Tu su i 16x8,5-inčni prednji točkovi sa gumama dimenzija 245/40 ZR19, kao i 19x9-inčni stražnji točkovi sa Bridgestone gumama dimanzija 275/35 ZR19. SS ima raspodjelu težine gotovo 50/50 kao i nizak centar gravitacije zahvaljujući aluminijskom poklopcu motora i vratima prtljažnika.

U unutrašnjosti ima dovoljno prostora za pet odraslih osoba. Sjedišta presvučena kožom dolaze sa standardnom opremom. Prednja sjedišta se mogu elektronski podešavati na osam načina.

Motor se startuje pritiskom na dugme.

U unutrašnjosti se nalazi i Bose audio sistem sa devet zvučnika, a tu je u ekran u boji.