Noviteti
6

FOTO+VIDEO / Otkrivena snažnija, lakša i brža Corvette Stingray

Klix.ba
Chevrolet je napokon otkrio svoj model Corvette Stingray.

Nova generacija modela Corvette će biti atrakcija na Sjevernoameričkom internacionalnom sajmu automobila. Radi se o sedmoj generaciji koja predstavlja savršen balans tehnologije, dizajna i performansi.

Prednji dio ima novi dizajn i dugi poklopac motora sa ventilacijskim otvorom napravljen od karbonskih vlakana. Model ima i ventilacijske otvore na prednjem braniku, krov koji se može skinuti i HID farove sa integrisanim LED osvjetljenjem. Na stražnjem dijelu se nalazi istaknuti stražnji spojler, izduvni sistem sa četiri cijevi i svjetla inspirisana modelom Camaro.

Unutrašnjost je znatno poboljšana i napravljena od kvalitetnijih materijala. presvučena je kožom, a sadrži i hromirane detalje, kao i one od karbonskih vlakana. Tu su i dva ekrana od osam inča kojima je moguće manevrisati. Kupci mogu odabrati dvije vrste sjedišta koje imaju olakšani ram, a uz to su veoma udobna.

Automobil ima novu platformu koja osigurava idealnu raspodjelu težine 50-50.

Opcioni Z51 paket performansi donosi elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Automobil karakteriše i aerodinamični body kit koji dodatno poboljšava stabilnost prilikom velikih brzina.

Corvette Stingray će pokretati novi 6,2-litarski LT1 V8 motor sa direktnim ubrizgavanjem i kontinuiranim varijabilnim otvaranjem ventila. Motor razvija 450 KS i 609 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući smanjenoj težini i poboljšanim performansama, Corvette bi trebala ubrzavati od 0 do 100 km/h za manje od četiri sekunde.

Prodaja počinje u trećem kvartalu ove godine, a cijena će biti poznata nešto kasnije.