Noviteti
20

Nova Carrera sada samo s turbo motorom

Klix.ba
Porsche je predstavio svoj redizajnirani model 911 Carrera 4 koji će nuditi u tri različita karoserijska oblika, a pokreće ga novorazvijeni turbo motor.

Redizajnirani Porsche 911 Carrera 4 bit će ponuđen u tri poznata karoserijska oblika: Coupe, Cabrio i Targa. U odnosu na prethodnu seriju automobil je dobio znatno proširene zadnje blatobrane, a tu je i novi dizajn kućišta prednjih i zadnjih svjetala.

Najveća novost ipak se krije ispod poklopca motora, jer je Porsche za novi 911 Carrera 4 pripremio novi trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji u slabijoj verziji raspolaže sa 370 KS i nudi 450 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se raspoređuje na obje osovine. Uz slovo S (Carrera 4S) stiže i snažnija varijanta koja iz spomenute motorne konfiguracije nudi 420 KS i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta. Krivci za dodatne konjske snage su reprogramirana centralna upravljačka jedinica, drugačiji izduvni sistem i modifikovani turbo-punjači.

U kombinaciji s automatskim mjenjačem sa dva kvačila (PDK) i Sport Chrono paketom, Porsche 911 Carrera 4 od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,1 sekunde, dok će Carrerra 4S isti rezultat postići za 3,8 sekundi. U zavisnosti od izabrane karoserijske i motorne opcije, maksimalna brzina automobila iznosi od 287 do 305 km/h.

Porsche 911 Carrera 4 u prodaju stiže početkom naredne godine s početnom cijenom koja u Njemačkoj iznosi 103.983 eura.