Predstavljen Mercedes-Benz CLS
0

Mercedesova nova dizajnerska ikona i u BiH

Sarajevo-x.com
Prije sedam godina Mercedes-Benz je sa CLS-om stvorio novi segment premiumkupea sa četverim vratima te je na tržište doveo automobilskog trendsetera. CLS je spojio eleganciju i dinamiku kupea sa udobnošću i funkcionalnošću limuzine.

AUTOline, glavni zastupnik Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu, danas je u Sarajevu bosanskohercegovačkoj javnosti prezentirao nasljednika ovog orginalnog modela, koji je svjetsku premijeru doživio na posljednjem pariškom Motor Showu.

Novi CLS na jedinstven način kombinira sofisticiranu tehnologijusa ekskluzivnim dizajnom. Proporcije su ostale iste, a ipak je sve drugačije: druga generacija ovog ultimativnog vozila dobila je potpuno novi izgled. Ono što svakome odmah zapne za oko jeste inovativan dizajn prednjeg dijela koji podsjeća na SLS AMG. Unutrašnjost odlikuje dizajn koji kombinira jednostavnu eleganciju sa inovativnim i savršeno profinjenim detaljima ručnog rada.

Sa širokim izborom opcija individualizacije, CLS postavlja nove standarde i u unutrašnjosti. Dostupno je pet boja unutrašnjosti, pet različitih dizajna ukrasnih elemenata uz tri kvalitete kože. Rezultat toga – svaki CLS je unikatan i može se individualno konfigurirati - od toplog, prirodnog do ultramodernog izgleda.

Na bosanskohercegovačkom će tržištu u početnoj ponudi biti CLS 350 CDI BlueEFFICIENCY, sa V6 dizelskim motorom zapremine 2.987 ccm, koji razvija 265 KS i obrtni moment od 620 Nm, a čija je cijena 123.805 KM do registracije. Paleta motora će se tokom 2011. godine širiti.