Bh. prezentacija nove C-Klase
0

Novi Mercedes 9. aprila u Autolineu

Sarajevo-x.com
Autoline predstavlja domaćoj javnosti redizajniranu C-klasu. Novu generaciju C-klase obilježava dinamičniji dizajn, inovativni sigurnosni sistemi, mala potrošnja goriva i posebno atraktivna cijena. Bosanskohercegovačka prezentacija će se održati 9. aprila u periodu od 9 do 19 sati, u Autoline prodajno-servisnom objektu u Sarajevu.
C-klasa je u svijetu najprodavaniji model iz Mercedesove ponude. Od predstavljanja 1982. godine pronašla je svoj put do više od 8,5 miliona kupaca. Limuzina C-klase prošle je godine na svjetskom nivou bila najprodavaniji model u svojoj klasi, i to već treću godinu zaredom. Sigurno je da će nova generacija nastaviti priču o uspjehu svojih prethodnika.

Bosanskohercegovačka prezentacija nove generacije C-klase održat će se u AUTOlineovom prodajno-servisnom objektu u Sarajevu, u subotu 9. aprila, od 9 do 19 sati. Zainteresirani posjetioci moći će se upoznati sa prednostima nove generacije C-klase i registrovati se za probnu vožnju. AUTOline je pripremio i privlačne ponude za druge modele Mercedes-Benz putničkih vozila, zakusku i nagradnu igru za posjetioce sa atraktivnim nagradama.

Nova generacija Mercedesovog bestsellera doživjela je obiman redizajn, sa oko 2000 izmijenjenih dijelova. Uz dinamičniju vanjštinu, C-klasa impresionira novim sigurnosnim sistemima. Ujedno, novi motori, ECO start/stop funkcija, te optimizirani automatski mjenjač smanjuju potrošnju goriva do čak 31% u poređenju sa prethodnim modelom.

Slavljeničku 125. godinu postojanja Mercedes obilježava brojnim atraktivnim ponudama. Tako je i cijena nove generacije C-klase još pristupačnija bosanskohercegovačkim kupcima, uprkos obimnijem spisku serijske opreme. Početni dizelski model C 200 CDI BlueEFFICIENCY je sada dostupan već za 55.990 KM do registracije, što predstavlja smanjenje cijene od čak 6,7% u odnosu na prethodnika.