Mercedesova premijera u Detroitu
0

FOTO / Redizajnirana i obnovljena C-Klasa

Sarajevo-x.com
Prije zvanične svjetske premijere u Detoritu, i prije novogodišnjih praznika, Mercedes-benz je odlučio javnosti predstaviti izgled detaljno obnovljene i redizajnirane C-Klase, koja će u ovom izdanju biti dodatno usklađena sa novijim modelima u ponudi ovog proizvođača.

Sa namjerom da ponudi vrhunski luksuz koji je svojstven za Mercedes-Benz u svojevrsnom osnovnom modelu, proizvođač iz Stuttgarta detaljno je obnovio svoju popularnu C-Klasu.

Iako izmjene nisu radikalne, već i na prvi pogled lako uočiti novu masku na prednjem dijelu, ali i blago preoblikovani poklopac motora koji je sada izrađen od aluminijuma. Također, najviše osobnosti i pripadnosti ostalim modelima u porodici novoj C-Klasu obezbjeđuju nova prednja svjetla, koja su sada u obliku slova "L" znatno privlačnija i čine poznatu C-Klasu znatno privlačnijom.

Zadnji dio kompaktne limuzine nije pretrpio toliko primjetne izmjene, ali je svakako lako primjetiti novi oblik odbojnika, ali i stop svjetla koja su dobila popularno LED osvjetljenje, što sasvim dovoljno čini izgled zadnjeg dijela modernijim.

Ako su nekome novosti na vanjskom izgledu zanemarive ili možda i nebitne, svakome će biti teško ostati ravnodušnim na potpuno novo uređenje unutrašnjosti. Lako je zaključiti, već i na prvi pogled, da su u Mercedesu u potpunosti htjeli ali i uspjeli preslikati uređenje kakvo zatičemo u skupljoj i luksuznijoj E-Klasi.

Rezultat takvom pristupu unutrašnjeg uređenja je kokpit koji materijalima, završnom obradom ali i detaljima u potpunosti spada u višu klasu. Tome doprinosi i potpuno centralna konzola koja je bogatija i preglednija, obruč upravljača posuđen iz novog CLS-a, ali i redizajnirana ploča sa instrumentima.

Po dobroj staroj tradiciji, Mercedes uvijek sa novim modelima nudi i nove tehnologije, pa je osvježena C-Klasa dobila pet novih sistema. To su Attention Assist, Adaptive Highbeam Assist, Park Assist, Lane Keeping Assist, and Blind Spot Assist, ali i detaljno poboljšani COMAND sistem.

Redizajnirana C-Klasa na tržišta širom Evrope stiže već tokom prvog mjeseca iduče godine, dok će u SAD-u biti dostupna tek na ljeto.