Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stara skola kaze svakih 10.000 mijenjaj ulje, a kod nas poceli na 25.000 il kad motor izbaci gresku…Stara skola ipak zna, ti neki zakoni se nisu nikad promijenili niti ce.
Ne slušaj ni staru školu ni strućljake nego ono što proizvođač kaže. Generalno je tačno da novija ulja mogu duže nego starija. Pravi znalci mogu na osnovu mirisa i boje ulja prepoznati da li je ulje ostarilo.
Da sam htio da budem znalac upiso bi za automehanicara
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prodajem Audi 100.Vuče ko Aca Lukas.
8 000 pređenih km zamijeni zejtin, mali servis je najeftiniji na autu, sačuvao si motor, turbo (ako ima). Jer auti dosta imaju rada u mjestu a i to su za njega pređeni kilometri.
Shell reklama, jel Orbico?
Valjal šta Focus Ford 1.5 benzin 2020.godište?nešto sam naletio primamljivo, solidna oprema
Imam druga u fordovom ovlastenom servisu. Kaze da su ova nova linija ecoboost motora benzinaca kod Forda tesko smece. Lijep je, ali to mu je sve sto valja.
Samo 1.6 dizel i neces se pokajati. 5 godina vozio 1.6 tdci 2006 godiste sad imam 1.6 dizel 2012 vec 2 godine kod mene. Samo redovno odrzavanje na max 10.000 mjenjas ulje ili na 12 mjeseci sta prije dodje
E hvala nek si nam Kazo klixe. Ja stavljam zejtina
ja nemam ni za biciklo
Ma svaki mjesec zamijenim i pali ko mina
Ja sam naviko da doljevam po po litra
Ne, kupio sam novo auto i uvijek mijenjam za novije auto, da se ne zahebavam sa uljem!
Mijenjajte ulje, ako prethodni vlasnik ne moze dokazati da je i kad mijenjao. U suprotnom ne.
Mijenjam na 9-10,5 hiljada uvijek i nemam nikakvih problema i sam ga mijenjam za 10 minuta. Po meni je puno bolje ulje nekog srednjeg cjenovnog ranga (mada su sad sva skupa) i mijenjati na 9-10 nego najskuplje ulje i mijenjati na 25. Najjeftinije cete proci kad ulja/filtere i opcenito sve tecnosti mijenjate cesce.
Ja kažem zekanu hija on vuče ko Rimac i to onaj na sataruju 🤣🤣
Sve je to super, ali po bosni se voze vecinom trulje, gradaciju ulja diktira potrosenost karika ulja i gumica ventila. Pa sto veca potrosenost tj. potrosnja ulja to veca gradacija. To svi znaju
Ako ce mo ispravno i nevjerujes servisnoj biljeznici sa pecatom , onda promjeni ulje i vozi jednpo vrjeme da precistis motor . poslije druge izmjene ulja i filtera upisi datum i kilometrazu , jer nijedno ulje nije vjecno.