Hranjivo i ukusno
21

Tri salate koje podmlađuju kožu i čine je sjajnom

Klix.ba
Australci se pripremaju za proljeće koje je pravo vrijeme za vraćanje u formu. Nutricionistkinja Liv Kaplan kazala je kako je salata pravi izbor, ne samo za liniju, već i za podmlađivanje kože.

Kaplan je istakla kako su salate hranjive, bogate antioksidansima i vrše detoksikaciju našeg tijela te mu daju energiju, a kožu čine sjajnom.

Podijelila je recepte za tri vrste salata kazavši kako je svaka napravljena s fokusom na određeno zdravstveno stanje.

Nourishing Rainbow Roast je salata koja se pravi od pečenog patlidžana, slatkog krompira, cvekle, mrkve i feta sira. Puna je antioksidansa.

"Boja je ključna kada je riječ o zdravlju. Svježe povrće u ljubičastoj, narandžastoj i zelenoj boji znači da je puno antioksidansa, polifenola i fitohemikalija koje pomažu našem tijelu da bude puno energije i vitalnosti", kaže nutricionistkinja.

Salata Golden Glow Super Slaw pravi se od pilećih grudi, crvenog kupusa, mrkve, korijandera i sjemena susama. Ova salata podmlađuje. Na vrh s stavlja i avokado koji je bogat zdravim mononezasićenim mastima, vitaminima A, D i E te omega-9 masnim kiselinama. Sve je to ključno za zdravu kožu.

Treća salata je Smoked Vitality Salad bogata proteinima. Riječ je o kombinaciji piletine i slanutka kuhanim u marinadi od paprike i limuna. Stavlja se na kelj i prekriva krastavcima.

"Začini poput crvene paprike puni su polifenola i fitohemikalija koje omogućuju tijelu optimalan rad", kazala je.