Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jest turski brodic prijetnja za rusiju ha ha a na rts-u kazu da brodica nije ni imala radio uredjaj
Šta jedan čamac napunjen esplozivom napravi američkom razaraču: https://blackboard.angelo.edu/bbcswebdav/institution/LFA/CSS/Course%20Material/BOR6311/Images/USS%20Cole%20Damage.jpg A šta bi tek napravio čitav ribarski brodić pun tnt-a, pa ti onda rizikuj i reci "valjda nije..."
bit ce turaka po dnu egejskog i crnog mora :)
...dirljivo je kad lokalna balkanska fukara bilo kog plemena "sokoli" turke, ruse ili amere. gospodo plemenitaši, da su vaša plemena neki "faktor", bili bi, kroz povijest, vladari i osvajači, a ne potlačena služinčad, hamali i izmećari.
Commie, uz svo duzno postovanje, bilo je i silnih osvajaca, koji su uz to modernizovali drzavu i uveli zakone. Problem je sto su najvecem plemenu sa najbogatijom tradicijom i vojnom istorijom u poslednjih par vekova bile vaznije ideje potut "ujedinjenja" i "bratsva & jedinstva" od vlastitih interesa.
...uz dužno poštovanje, žali se kralju ujedinitelju i versajskom zajebu. idealizam se uvijek obije o glavu. ali ne treba da rezultira pokoljem. fukara je uvijek "korak ispred", a gospoda korak iza. nije što ne znaš fukarli metode, nego što ti je ispod časti da ih rabiš.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Mrznjom prema islamu ili krscanstvu. Cinite uslugu glavnim smutljivcima koji upravo to i zele, da se koljete medjusobno. Klix.ba je u vlasnistvu takvih smutljivaca. Jel postoji jos neki portal na kojem je dozvoljeno vrijedati, u ovoj mjeri, svoga komsiju ili nekoga kojeg nikad vidio nisi. Zasto vlasti u BiH Sud, Sipa,tolerisu npr Franziska, commi marshal ili tako nesto? Zato sto su to njihovi igraci, i zato sto su i oni u sluzbi djavola. Avi naivci nasjedate mrzite jedni druge.....
mada, ubjeden sam, to ne stoji ni u Bibliji ni u Quranu kao dozvoljeno!
Pusti šuplju, promašili pa se vade...
Pusti šuplju, promašili pa se vade...
Kako ovo prevodite, gospodo priuceni novinari.Translatore po copy/paste!.Ni vi ne razumijete sta ste objavili.
Zbog sankcija i pada cijena nafte, Rusija uskoro napušta neoliberalni koncept. Zatvaraju se granice, pokreće se vlastita proizvodnja. Sa namjenskom industrijom i sirovinama koje sada ima, biće joj potrebno kratko vrijeme da se stane na noge. Artik su već militarizovali i naseljavaju Sibir.. Artik, Sibir, S.Arabija i Venecuela su največa nalazišta nafte. Nedavno su svo zlato povukli iz SAD i Evrope. Brazil i Venecuela su takođe veliki dio svog zlata prebacili sada u Rusiju.
SAD obara i cijenu zlata zbog Kine i Rusije, a sve kako bi dolar držali naduvanim. Amerika je jaka samo zahvaljujuči petro dolaru a i tako naduvan dolar ne doprinosi državi. Nedavno je jedan od senatora izjavio da Americi trebaju hiljade milijadi za obnavljanje samo njene infrastrukture koja je jedna od najzapuštenijih na zapadu. Dakle za one koji vladaju tom amerikom je primarna borba protiv Rusije i Kine a ne briga za narodom i državom.
Tako je Rusija primorana da kupuje zlato jer dobija za svoje podcjenjene energente precijenjen dolar. A zbog pada cijena zlata i njegovom elektronskom trgovinom , zlato se polako počinje preseljavati na istok. Zašto zapad ide i protiv sebe? Odgovor je jednostavan. On je kroz istoriju mogao bili ili najjači ili u haosu. Tako je bilo od podjele rimskog carstva. Sve što bi ugrožavalo njegovu poziciju bi bilo uništeno. SVJET JE U RATU.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sad će ribari otići kod erdogana, ovaj će popizditi i poslat će tursku raketnu topovnjaču da potopi taj ruski razarač.
Sasvim moguce da je na ovaj nacin Ankara htela da isprovocira Ruse, i pokusa da na njih prebaci svoju agresivnu politiku. Takodje, Erdogan verovatno i dalje ocekuje da ce mu Washington pokloniti par eskadrila f-22 ukoliko nastavi da provocira, kao sto mu je glupavi Brisel poklonio milijarde i integracije, samo sto su Ameri i Rusi daleko ozbiljniji igraci.
Šta hoćeš da kažeš? Kakve milijarde? Što ih ne poklone Grčkoj, staroj članici EU. Međutim, ipak je Turska članica NATO, i to strateški važna, sa drugom armijom u tom savezu.
Šta hoćeš da kažeš? Kakve milijarde? Što ih ne poklone Grčkoj, staroj članici EU. Međutim, ipak je Turska članica NATO, i to strateški važna, sa drugom armijom u tom savezu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jbga neko pokodi bombardera i sruši ga a neko ganja ribarske brodove, toliko o ruskoj znazi ha ha ha
joj sve vise i vise odustajem od ovog novog klixa. moram naci neki novi portal za svoje frustracije
Gdje ce na Rusiju
turci se usrali od straha ko grlice. treba turcima poslati humanitarni paket pun pampers pelena.
Sto ne objaviste da su im rusi svu ribu pokupili 🐟🐟🐟
Ma Rusi su nanijetili krvi se napiti Turcima, sad kako ce se zavrsiti, s jedne strane testiraju nuklearke iz podmornica(salju poruke svijetu da nisu bezopasni), s druge Tursku provociraju kako da je zele odvojiti od NATO a, nek je i njima i nama Bog na pomoci.