Zbog sankcija i pada cijena nafte, Rusija uskoro napušta neoliberalni koncept. Zatvaraju se granice, pokreće se vlastita proizvodnja. Sa namjenskom industrijom i sirovinama koje sada ima, biće joj potrebno kratko vrijeme da se stane na noge. Artik su već militarizovali i naseljavaju Sibir.. Artik, Sibir, S.Arabija i Venecuela su največa nalazišta nafte. Nedavno su svo zlato povukli iz SAD i Evrope. Brazil i Venecuela su takođe veliki dio svog zlata prebacili sada u Rusiju.
SAD obara i cijenu zlata zbog Kine i Rusije, a sve kako bi dolar držali naduvanim. Amerika je jaka samo zahvaljujuči petro dolaru a i tako naduvan dolar ne doprinosi državi. Nedavno je jedan od senatora izjavio da Americi trebaju hiljade milijadi za obnavljanje samo njene infrastrukture koja je jedna od najzapuštenijih na zapadu. Dakle za one koji vladaju tom amerikom je primarna borba protiv Rusije i Kine a ne briga za narodom i državom.
Tako je Rusija primorana da kupuje zlato jer dobija za svoje podcjenjene energente precijenjen dolar. A zbog pada cijena zlata i njegovom elektronskom trgovinom , zlato se polako počinje preseljavati na istok. Zašto zapad ide i protiv sebe? Odgovor je jednostavan. On je kroz istoriju mogao bili ili najjači ili u haosu. Tako je bilo od podjele rimskog carstva. Sve što bi ugrožavalo njegovu poziciju bi bilo uništeno. SVJET JE U RATU.
Prikaži sve komentare (116)