Komentari (187)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa stanite ljudi! pa kako vas nije sramota! svi vi koji ovdje pricate kako njemacka nema pravo na to, kako je to laz, kako su rusi ovo ono... aj recite da na to imate pravo samo zbog vjere koja se dijeli sa turcima? samo zato? znaci briga vas za stotine hiljada pobijenih? iskreno? i to sve zbog vjere? pa stanite malo. dosta je nam tog sranja vise! GENOCID JE GENOCID! OVAJ DOKAZAN ISTO ONAJ U SREBRENICI! i sad vi isti koji ovdje negirate genocid samo zbog iste vjere mislite da imate pravo da zbog srebrenice bilo koga napadate? ma nemate pravo na bilo sta. takvim ponasanjem gubite pravo na sve i pljujete u prvoj liniji po zrtvama srebrenice SRAM DA VAS BUDE! PFUI
@GovnoMira: Sta ba ti? Kome se ba obracas? Po cemu je ubistvo Armenaca okarakterisano kao genocid? Koji sud je to dosudio? Ko je dokazao? Nemoj ba da se pravis pametan, veze ti nemas sa zivotom. Ni jaja ti se jos nisu spustila kako treba. Izbroj do 36, duboko udahni i izadji vani.
@dervo.finci: takvim kao sto si ti. ajde velikanu otidji i reci prezivelim ljudima da nije genocid! ajde! ali istovremeno idi i u srebrenicu i reci majkama i zenama pobijenih da nije genocid. http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide pa dokle vise mislite da j. zdrav narod u mozak! sve vas treba odmah u tursku ***rtovati. i one srbe fasiste i hrvoje u risiju i tursku. pa majstore tebi Mladic treba biti najbolji drug. sram te bilo!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Samo Turci i bošnje negiraju genocid, nije uzalud ona poslovica: Kuda svi Turci, tu i mali Mujo.
Stvari treba nazvati prvim imenom. U Armeniji se prije 100 godina dogodio genocid, kao i genocid u Ruandi prije 21, te genocid u Srebrenici prije 20 godina. Za razliku od Francuske i brojnih drugih zemalja, Njemačka se dugo opirala korištenju tog termina, jer i sama ima teško historisko breme genocida koji je počinila u WWII.
@monsinjor.kvaternik, u biti sve turkofile nacije negiraju genocid.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Genocid sigurno,dileme nema ali ni njemacko-austrijsko maslo tu nije za ramazana,bili su tamo kao saveznici Turcima,da li su samo gledali veliko je pitanje. Inace,ova hajka je skolski primjer licemjerja,zloupotrebe u politicke svrhe. Da,genocid Turske nad Armenima ali i SAD nad Indijancima,Francuza nad Alzircima,Engleza nad pola svijeta,Portugalaca,Spanaca.....Gdje su rezolucije? Sve u svemu,jedan veliki hrak.
Kad si jak imas veliku odgovornosti.
Jeste desio se genocid i Turska se treba suociti sa tim. Naravno mnogo genocida se desilo u ljudskoj historiji ali eto svaki koji se moze ustanoviti treba se objelodaniti.
Armenci iliti Jermeni su protjerani zbog veleizdaje. Zivjeli su vrlo dobro za vrijeme Osmanske vladavine i bili uspjesni trgovci - dok nisu vidjeli priliku da zabiju noz u ledja svojim domacinima tako sto su se dizali protiv vlasti na istoku sadasnje Turske (grad Van, itd) te podrzavali Ruse koji su imali teritorijalne teznje prema Turskoj zemlji. Niko i ne spominje 1.500.000 Cerkeza koje su Rusi protjerali sa Kavkaza i poklali netom prije kraja stoljeca. Niko ne spominje stotine hiljada Turaka i drugih muslimana kao Bosnjaka koje su Bugari, Rumuni, Srbi i Grci klali Procitajte vise o Armencima. http://wilson.engr.wisc.edu/Armenia/justin.html
interesantno da se o ovome tako intenzivno govori tek 100 godina nakon. ako je bio genocid, bio je, i to treba nazvati pravim imenom. i onaj u maroku i alžiru koji je počinila francuska, i onaj u libiji koji je počinila intalija, i onaj u indiji, pakistanu, americi, australiji... koji je počinila britanija, a i onaj koji i dan danas u palestini čini izrael.
Zato što je okrugla obljetnica, 100 godina. Kao što će i u srebrenici biti okrugla 20 godina, kao što je obilježeno 70 godina od oslobođenja Jasenovca, Aushwitza i drugih genocidnih logora..
bilo je i ranije mnogo godišnjica toga, pa se do sada malo ko sjetio da je to genocid. šteta što se nisu ranije sjetili, jer kao i ove ostale koje sam pobrojao, i to treba nazvati pravim imenom.
Turska jest izvrsila genocid ali su takodje i drugi narodi izvrsli genocid u svojoj istoriji al se ne trazii od njih da to i priznaju 1. spansko istrebljenje Maja, Inka i Azteka 2. vatikanski krscanski ratovi 3. atomske bombe na japan 4. Francuski rat u Alziru 5. americko istrebljenje indijanca 6. britansko ubijanje stanovnistva u indiji i svim drugim kolonijama 7. belgijsko ubijanje stanovnistva u africkim kolonijama
vatikanski krscanski ratovi ???? očemu ti???? misliš na onih 7 križarskih ratova koji su bili usmjereni ka 'svetoj zemlji' ???
Indijanci su više stradali od zaraznih bolesti koje su donesene iz europe, kao što su i doseljenici stradali od bolesti i zaraza na koje su domoroci bili imuni.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svi smo mi Turska, kaže tamo neko. Evo šta je Turska i njihova politika. Slanje vojske u Afganistan protiv muslimanske braće. http://balkans.aljazeera.net/vijesti/smrtonosni-napad-na-turske-vojnike-u-kabulu Ustupanje vojnih baza Amerikancima. http://www.vecernji.hr/svijet/druga-turska-fronta-730100 Reakcije Turaka na transparent o Srebrenici. https://www.youtube.com/watch?v=pWb6IVuNElg Višegodišnje ulizivanje Evropi za primanje u EU, sekularna država koja se trudi biti dio zapadnog svijeta. Ali ''dobri Bošnjani'' bi se okretali istoku. Kojem to istoku? Pa ni Turci ne mare za vas, a kamoli neko drugi, nema ih sa ulaganjima ni među top 10. Umjesto logičke i razumne integracije muslimanske manjine u Evropi, okretanje istoku. Sretno onda!
Evo me, Tvoj Tata.
Ono sto su Turci uradili 1915. godine je primjer temeljitog etnickog ciscenja sa svim zlocinima koji to prate. Cudno je da danas nitko ne govori da su u ovom pogledu nacionalna turska i armenska politika potpuno iste, sto znaci "odstraniti nepouzdane elemente" sa svoje teritorije u skladu s vlastitim mogucnostima. Sto hocu da kazem? Armenci sve ovo rade (zadnji puta 1990-ih) sto su radili Turci, svakako prema vlastitim mogucnostima. U Erivanu je sredinom 19. stoljeca bilo 7 crkava i sedam dzamija, omjer stanovnistva bio je 50:50%. Danas je Armenija 98% etnicki "cista" zemlja a zadnju dzamiju porusili su pocetkom 1990-ih.
A da ne govorimo o Turskom Genocidu nad dobrim Bošnjanima, čije plemstvo posjekoše a narod u roblje odvedoše.
Za AntiKLIX Etnicko ciscenje i genocid dvije su razlicite stvari i toga genocida nad Bosnjanima nije bilo! Sto se roblja tice, Turci su svakako narod odvodili u roblje, ali to nije nista cudno, u to doba to je u cijeloj Evropi bilo samo privredna djelatnost.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Treba se ustanoviti da se desio genocid u Armeniji. Nekako se samo ide na izjavi jedne strane u ovom sporu. Ako se ustanove cinjenice onda nema dileme da se desio genocid. U Bosni je bio genocid posto je ustanovljeno modernim metodama i sto su pronadene masovne grobnice.
malo citaj pa ces saznati: USTANOVLJENO I DOKAZANO! ne trazi izgovore kao oni oko srebrenice, inace nisi nista bolji
Ja predlažem da i mi napravimo atomsku bombu!
Čist dokaz da EU jednostavno ne želi muslimane pa tako i Tursku u svoj savez. Ovo je očit dokaz da se mi muslimani više trebamo okrenuti istoku nego Zapadu koji nas ionako ne želi. Pogledajte samo genocid u Srebrenici, toliko zločinaca, ja ne znam ima li još iko od zločinaca a da leži u Hagu? Svi već pušteni, a nije prošlo ni 20 godina nakon rata, a samo 10 godina im je trebalo da ih "pohvataju". Spas Bošnjaka je u Turskoj i ostalim islamskim zemljama.
zato u lijepoj vasoj sve med i mlijeko i niko od vas neseli na zapad, ma jok jos zapadnjaci dolaze uzivati cari ljepote i dobri standard lije anamo njhove..... a ti monjsinor-nacisto pripadniku vjerskog korpusa koji je perfekcionirao porobljavanje, unistavanje, pljackanje pripadnika drugih vjera i naroda sirom svijete nebrini za glavni grad, necemu mi ipak u maocu imamo nase lijepo i veliko Sarajevo ;-)
Euroazijska unija nema alternativu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Možda i jeste bio genocid samo je njemački parlament zadnja institucija koja treba o tome nešto reći. Ono što je uradila Njemačka drugima to niko na svijetu nije uradio. Nikada se neće zaboraviti njemački mit o natčovjeku.
Za razliku od Francuske i brojnih drugih zemalja, Njemačka se dugo opirala korištenju tog termina, jer i sama ima teško historisko breme genocida koji je počinila u WWII.
Stvari treba nazvati prvim imenom. U Armeniji se prije 100 godina dogodio genocid, kao i genocid u Ruandi prije 21, te genocid u Srebrenici prije 20 godina.
Za razliku od Francuske i brojnih drugih zemalja, Njemačka se dugo opirala korištenju tog termina, jer i sama ima teško historisko breme genocida koji je počinila u WWII.
a sta im mogu turci,. poslat jos izbjeglica i ljudi koji traze bolji zivott otvorit u berlinu koji kebab shop