Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
poznato je da vrijedjanje predsjednika jedne nacije nije jedino u turskoj nepozeljno... po njemackom zakonu § 90 StGB je vrijedjanje predsjednika kaznjivo u danskoj, norveskoj, nizozemskoj su kraljevi, monarsi... zasticeni zakonom "libel paragraph" (paragraf vrijedjanja, ponizavanja...) i moguce su kazne i do 5 godina zatvora... Artikal 101, norveskog zakona kaze: "If any defamation is exercised against the King or the Reg the guilty is punished with a fine or up to five years of prison".
2007 u nizozemskoj su uhapsena dva lica koja su nazvali kraljicu Beatrix "kurvom", jedan od njih je odlezao u zatvoru sedmicu dana i dobio novcanu kaznu od 400€ U francuzkoj mozete dobiti kaznu od oko 45.000€ za vrijedjanje predsjednika 2005 u poljskoj, Jerzy Urban je kaznjen novcanom kaznom od 5000€ nakon sto je vrijedjao Papu II
2011 je mark halperin dobio otkaz u televizijskoj kuci MSNBC. Nakon sto je nazvao predjsjednika obamu - "dick" usljedio je poziv iz bijele kuce, trazili su otkaz sekretar za odnose sa javnoscu jay carney je tada izjavio: “The comment that was made was inappropriate,” “It would be inappropriate to say that about either president of either party.”
ma kakva Europa - Turska je zemlja kojoj samo Turkofili u Bosni zavide jer ne znaju za bolje. Turska je van Istanbula i egejske obale totalno zaostala zemlja, i gospodarski i po nacinu zivota. Treba Tursku malo posjetiti, a ne samo otici u Istanbul. Divna zemlja, odlicna hrana, fin narod ali nije to Europa i nikad nece biti
@forgottenPromises - a sto si studirao u Turskoj molim te? jesi li toliko vezan za religiju??? gdje je ta senzacija od Drzave molim te? daj primjer. daj podatke. uradio je dosta pozitivnih stvari ali Turska je daleko od bilo koje zapadno-europske drzave po svakom ekonomskom indikatoru. Jedina pozitivna stvar je da su dosta samostalni i da nemaju visok vanjski dug - ali treba im jos 100 godina da stignu standard zapadne Europe. Ima ih 80M a imaju 2 puta manji BDP od Spanije koja ih ima 40M.
osim toga, ne govori se samo o ekonomiji. govori se o obicajima, nacinu zivota. Turska je diktatura. Hapse se novinari. Gasi se YouTUbe i Facebook. Svaki dan atentat jer sultan je odlucio da objavi rat Kurdima. I ti to zoves senzacijom??? pa mozda tebi i jeste ako si tamo otisao kao izbjeglica i nisi bolje vidio. Samo ne soli meni pamet. Fino je otici na odmor. Za zivot nikad.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
a oni mogu vrijedjati narod
komplexas i tiranin. hajd vozdra
Niskozemci nisu nikad i nikome mogli garantovati ništa,a ne mogu ni sami sebi u Niskozemskoj.
TURSKA JE AZIJSKA ZEMLJA. 95% TERITORIJE TURSKE JE U AZIJI.. SAMO JE ISTANBUL S OKOLICOM NA TLU EUROPE.. ISTANBUL JE SVJETSKI GRAD I TO JE ODUVJEK BIO ČAK PRIJE NEGO SU GA TURCI ZAUZELI I DOBRIM DIJELOM UNAZADILI.. OSTATAK TURSKE , IZUZEV ANKARE I IZMIRA JE ZAOSTALA ZEMLJA U SVAKOM POGLEDU.. KULTURA NIKAKVA, EKONOMIJA NIKAKVA, INFRASTRUKTURA NIKAKVA... OTIĐITE I PROVOZAJTE SE KROZ TURSKU OD ISTANBULA DO SIRIJE I VIDIT ĆETE O ČEMU SE RADI.. BOSNA JE ZA TURSKU - ŠVICARSKA..
Aj ne rise,i smanji slova idiote!
@AdminKlixa1Debil KAKAV AUTO PUT? KUDA SI TI VOZIO? KOJI 18. U SVIJETU? DAJ NE LUPETAJ GLUPOSTI.. IMAŠ BAR DANAS GOOGLE EARTH I STREET VIEW PA VIDI KAKO JE TAMO.. BIO SAM SVJEDOK, ČOVJEK NA BENZISKOJ PUMPI IZUDARAO ŽENU KO VOLA U KUPUSU I NIKO NIŠTA.. DIVLJI NAROD..
Ovi isti sto stite Erdogana, bi trebali bit' hapseni radi vrijedjanja bosansko-hercegovackih politicara..pa da vidimo
Ergodan mi je baš u kurcu
Sekularizam i demokratija parekselans... Da ti se riga.
Sta boli neka stvar holanske gradjane ko je i kakav je Erdogan?! Sad bi Turska trebala upozoriti svoje gradjane da ne govore nista lose o Bert Koenders-u holandskom ministru spoljnih poslova
Poslije Kemala Ataturka,ostaje kao najznacajnija historijska licnost Turske
E nabijem ja vaše garancije na neku stvar. I Srebreničani su vjerovali u vaše garancije. Mrššš stoko genocidna!
holandija da nekome pamet soli. gdje bijaste 1995 kad prodadoste narod u srebrenici, djubrad jedna
to nikakve veze nema sa ovim clankom - to su oni uradili jer im je neko jaci i veci naredio. A da je Turska diktatura i primitivna zemlja, to je fakat.
@drinskysuperserb hihihih srbi o kupoprodaji ahahahahaha