Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gadafi je posle raspada J. ugoslavije stao na stranu Slobodana Miloševića i pomagao mu na sve načine da ostane na vlasti, a najviše finansijski. Osim toga, kolika je njihova veza govori i činjenica da S. rbija do danas nije javno definisala svoj stav prema situaciji u Libiji. http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/246768/Pobunjenici-Piloti-Srbi-su-oslonac-Gadafijevih-trupa
F. atima M. ahmud, književnica i aktivistkinja koja je godinama bila mučena u Gadafijevim zatvorima, dodaje da takvi podaci sa terena ne čude jer plaćenici sa „područja bivše J. ugoslavije imaju iskustva u ratovanju”. - Gadafi ima novac i nije mu problem da plati bilo kojeg plaćenika kako bi za njega u. bijao i kupio mu još koji dan na vlasti. Ne brinite se, čim se malo smiri situacija na bojištu, napravićemo evidenciju o plaćenicima u Gadafijevim redovima koju ćemo pokazati javnosti. Zasad već imamo dosta takvih podataka jer je na terenu mnogo poginulih Gadafijevih boraca. Objavićemo popis svih poginulih osoba sa područja bivše J. ugoslavije. Ona kaže da se plaćenici iz H. rvatske i B. iH bore na terenu uz plaćenike iz afričkih zemalja, dok su oni iz S. rbije većinom u avijaciji.
S. RPSKI P. LAĆENICI U TRIPOLIJU Pobunjenici: Piloti S. rbi su oslonac Gadafijevih trupa E.B. | 09. 04. 2011. - TRIPOLI - . F. atima M. ahmud, član pobunjeničkog Libijskog nacionalnog veća, tvrdi da se u sastavu Gadafijevih vazdušnih snaga b. ore s. rpski dobrovoljci. Ona dodaje da su s. rpski p. laćenici, uz one iz H. rvatske i B. osne, oslonac ofanzive vlade u Tripoliju. Plaćenici iz bivše SFRJ ratuju za libijskog pukovnika - Žalosno je i što je S. rbija, koja je kao i sve druge države bivše J. ugoslavije bila veliki prijatelj Libije, do uvođenja embarga danonoćno slala Gadafiju naoružanje za u. bijanje naroda. A da ne govorimo o p. laćenicima s područja bivše J. ugoslavije, iz S. rbije, Hrvatske i B. iH, koji danas čine Gadafijeve poslušne i dobro plaćene u. bice - navodi F. atima u razgovoru za zagrebački „Večernji list“.
Tokom protesta u Siriji više od 40 mrtvih Tanjug | 08. 04. 2011 god Najmanje 22 PROTESTANTA i 19 policajaca je danas poginulo u Siriji tokom antivladinih protesta. Većina žrtava na strani protestanata - 17 je u gradu Deri, a ostali su stradali tokom protesta u gradovima Hom i Harasta, rekao je za AFP predsednik Nacionalne organizacije za ljudska prava Amar Kurabi. \"Konstatovali smo upotrebu bojeve municije i suzavca kao i drugog bojnog otrova koji izaziva zdravstvene tegobe\", rekao je Kurabi. \"Pripadnici službi bezbednosti u civilu otvorili su vatru da bi rasterali protestante posle molitve\", reko je jedan aktivista iz Dere. Vlasti Sirije su saopštile da je u Deri, gradu sa 75.000 stanovnika, danas poginulo 19, a ranjeno 75 pripadnika snaga bezbednosti kada je grupa \"naoružanih ljudi\" pucala na njih. U Siriji su od sredine marta u toku protesti protiv predsednika Bašara al Asada.
Imena u. bijenih danas u gradu Dera .Nisu sva imena ; Dr.Taha Salama, Cemal Abazid, Kemal Abazid,Yasir El-İsami,... El-hemadi, Muhammet El-Radi, Nesim Musalimah, Vesim Musalimah, Muhammet Dah-lullah i Muhammet Khalaf.
Homs -Pucanje na protestante na magistrali Papaamr od strane policije. http://www.facebook.com/video/video.php?v=205968072761236 stranica-videa-http://www.facebook.com/Syrian.Revolution?sk=app_2392950137 stranica-http://www.facebook.com/SuriyeDevrimi Stranica videa o desavanjima u Siriji - [2011/8/4] - Der\'a http://www.youtube.com/user/SuriyeDevrimi#p/u/1/8bgH8zx9jAQ [2008] massacre Sednaya images.ima uznemirujucih slika http://www.youtube.com/user/SuriyeDevrimi#p/u/30/-wkLZxMtViU U. bijen od strane Bashar Assada i Maher poginula odmah nakon dolaska u džamiju 8. 04. 2011. http://www.youtube.com/user/SyriaRevoltionNews#p/a/f/1/yL3sEM05O1Q
Al Jazeera: Očevici: broj poginulih u Deraa danas prelazi 20. Iran http://www.youtube.com/watch?v=8c691wUGl3U&feature=related http://www.youtube.com/user/KhizePalang#p/c Russian Genocid -http://www.youtube.com/watch?v=h1J57S-hpMY&NR=1