Komentari (172)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bošnje su se toliko zabavile oko prava jadnih Sirijaca i palestinskih muka da ne vide svoj jad i bijedu u kojoj se nalaze.
zaboli me mudo marjanovo za te izbjeglice koje su dosle zbog socijale
@drinajosjaci Ma nema dalje. Evo šaljemo vama materijal za referendum. Šta vam treba, olovke ili papir?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Napraviste fasistu od covjeka samo zbog jednog slova u naslovu. xD
@drinajosjaci A sto ne bi zabranili kaludjerima, monasima, casnim sestrama, irinejima i svestenicima njihove odore? Mislim, jako podsjecaju na crkvenu inkviziciju i tamni srednji vijek.
@Okrutni Hamo....Ti ne razlikujes profesionalnu odoru od svojevoljne ili ti ga tradicionalne u ovom slucaju. Jel trebaju Imami i hodze da se odreknu svoje uniforme? Ne nose samo gore prozvano pravoslavno preosvestenstvo mantije i ostale suruntije, nego svi. I katolicki, i muslimanski kao ipravoslavni prodavaci magle.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Jednom ovde napisah,..kad bi otisao sa porodicom dazivim i radim u nekoj "Kozoyebiji",..tacno bi postovao i zakone i obicaje tih ljudi. Rekao bi svojoj zeni da pokrije lice jer to vrijedja kulturu i ljude u kojoj zivimo i radimo. Iskreno kada vidim indijski turban, one islamske nindje po ulici,..one carsafe sto se u njih umotavaju i kosulje do clanaka,...te stvari mene vrijedjaju u drzavi hriscanske kulture. Izvoli svoja govna nosi u svojoj kuci i svoju tradiciju tamo sprovodi,..ne na ulici!
zato i ne dolaze u Bosnu... znaju da je ovdje sve pod špagu u da ovdje moraju radit... prepao se Sirijac novih sto hiljada radnih mjesta, na jedno će garant njega uvalit...
Progresivna Evropa
Ameri na koje svi lajete ne zabranjuju niti vrijedjaju ni burke, ni nindze, ni geyeve, niti bilo koga izmedju pa vi vidite na cemu ste. U tor, u tor od Austrije do Anadolije.
Antiislamska i robovlasnicka EU...
@drinajosjaci da ne izginu
Primjera radi, Kongo ili Zair, svejedno je, do 60 i neke smatran je privatnim vlasnistvom belgijskog kralja... zatim, Alzir, Maroko i Tunis jos uvijek placaju naknade Francuskoj za "prosvjetljenje" koje im je donijela. Desetine africkih drzava, izvlacenje prirodnih bogatstava pod krinkom ekonomskih i demokratskih reformi... ko sto rece jedan: gladni dosli po svoje...
hah... Globalizacija nije jednosmjerna ulica...
Vidi mu usiju, ko da mu je 100 godina.
Burka je furka.
Fašizam se širi i širi...
ali kao i uvijek, presporo...
Kad Kurtz dolazi Bake kaže: "Eto nama Kurtzaaaaa".
do tada smo imali karinu...
@kardan A poslije ćemo imati crnačku mačugu...
to nisu nikakve izbjeglice to su ekonomski migranti i jbm im ja mater. slali smo im od usta odvajali a oni uzmu konzervu i bace je kontaju svinjetina a kad su gore dosli pokrstavaju se u bazenima masovno. supickumaterinu
Ma dajte ovom covjeku medalju!!
U potpunosti se slazem za drustveno socijalni rad. Ne mozes ti sjediti i razmisljati u sta bi potrosio dan dok neko radi da bi ti uzivao sve privilegije socijale...zayebi to!
kako si mi ti fina i uctiva. primis goste u svoju kucu i onda im pokazes sta treba raditi oko kuce. jos pogotovo ako su ti dosli kao izbjeglice, jer se ne mogu svojoj kuci vratiti... tesko onom koji bude tvoj kruh/hljeb jeo, trgao bi mu na usta
@maximus75.... Primi ih ti ako si bolji i veci humanitarac od mene. Idi radi i hrani ih dok oni sjede kod kuce i cesu mudda. Ti si ocito olicenje dobrote. Za tvoju informaciju, ne rade to samo ovi za kojim tebe dusa boli nego i svi drugi, bili domaci ili stranci, u ovom slucaju izbjeglice.
Šta bi ti, malo robova, da džaba rade??
A ti bi primao lovu i ležao i dr..ko karu??? Ako je ministar Krtz ne znači da je politika krojena prema prezimenu.
Bogami nije on tako naivan kao što izgleda.
Austrijski ministar bilo čega i navian nikad ne ide u istu rečenicu. Možda kod bošnja koji gledaju kako ko izgleda... :D
U WWII je Sirija primala europske izbjeglice, a da nisu od njih trazili da im zene nose hidzab. Najvise ih je bilo iz zemalja koje su sad primile najmanje izbjeglica. Naravno, niko od njih nije trazio ni da radi, osim da im ne bude dosadno... tu se vidi tipicno europsko licemjerje nekih zemalja... naravno, njemacka isključena
Tačno, nisu od njih tražili da nose hidžab, primio je i Egipat mnogo izbjeglica iz bivše Ju u vrijeme Drugog svjetskog rata, ALI su svi oni bili smješteni pod šatorima podalje od sirijskih i egipatskih naseljenih mjesta, izolovani u pustinji izvan domašaja pogleda i kontakta lokalnog stanovništva, a ljekarsku pomoć kome je trebala u izbjegličkim kampovima pružali su ponekad doktori iz savezničkih armija i niko više, a tek dio lokalne hrane im je donosio crveni krst iz zemalja tih istih armija..