Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poznato je da su torpeda magnum bila punjena vrstov pogonskog goriva koje je bilo visoko oksidirajuce. Nije trebalo malo i BOOM
Podmornica je potopljena u ratnoj 'igri' sa USA. Ova plovidba 'Kursk'-a je bila nadgledana sa posebnom pozornošću pošto su se u njoj u to vrijeme nalazila dva visoka oficira Kineeske armije koja je trebala da prisustvuje testu supersoničnog torpeda, koji je tada bio nedostupan zapadu, čija se tajna ubrzanja sadrži u tome što se tik ispred torpeda genarišu mjehurići vazduha koji ubrzavaju torpedo iznad brzine zvuka za veoma kratko vrijeme. Radi svega ovoga, nakon kolizije sa Amerićkom podmirnicom (postoje bočni tragovi, ogrebotine koje su nastale izvana olupine...), i naknadne havarije, spašavanje je otkazano da bi se spriječilo saznanje o torpedu i Kineeskoj aferi... Čak i kada je olupina vađena, prednji dio podmornice, koji je sadržavao torpedo, je odrezan i uništen pod vodom.
DA HOCE JOS KOJA POTONUTI.....
Rusi na aparatima
Rusija se raspada iznutra, polako trune - vojska je vjerovatno u najlošijoj situaciji od drugog svjetskog rata. Avioni i helikopter padaju, sva vozila su već dugo Old timer-i, moral nikakav, vjerovatno zbog loših plata itd.. Sad nakon sankcija i narod će početi gladovati, tj već gladuje - posebno oni koji žive daleko od velikih gradova, gdje se i prije lošije živilo, sada nakon sekcija vlada totalno rasulo. Za sve krivim Putina... teško je razumjeti kako ga Rusi i dalje podržavaju - od koga ih Putin štiti? Koji je to neprijatelj koji želi napasti Rusiju? Ko bi se usudio da napada nuklearnu silu, niko ne dira Pakistan, a imaju par bojevih glava malog dometa... A kamoli Rusiju. Sve su to Putinove nebuloze... Čovjek je takav manipulator da bi se Milošević, da je živ, dobrano postidio... :)
Moć i snaga komunizma vidljiv je i na fotografijama starim 15 godina. Iako su olupine u pitanju izazivaju strahopoštovanje.
Zar ima 15 godina... mislio sam da. nema ni 10...
Brate ne bih rekao ni 5 da ima Pokoj im dusama.....