Firma tužena
31

Kontroverzne špijunske kamere s kukicama za odjeću prodaju se na Amazonu

D. Be.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Špijunske kamere prerušene u kuke za odjeću prodaju se na Amazonu, uprkos tome što je kompanija tužena zbog ove naprave.

Jedan popis kamera s kukicama za odjeću koje je uočio BBC sadrži fotografiju uređaja postavljenog u kupaonici.

Američki sudija nedavno je presudio da se trgovački div mora suočiti sa slučajem koji je pokrenula žena koja tvrdi da je snimljena u kupaonici pomoću kamere na kuki za odjeću kupljene na Amazonu.

Sudski proces protiv firme pokrenula je studentica na razmjeni i ambiciozna glumica.

Tvrdi da je, dok je boravila u domu u Zapadnoj Virginiji i dok je još bila dijete, tajno snimljena u kupaonici kamerom koja se nalazi u vješalici za odjeću, za koju kaže da je kupljena na Amazonu.

U njenoj tužbi Okružnom sudu Sjedinjenih Država navodi se da je popis na Amazonu, gdje je kamera navodno kupljena, ilustriran fotografijom na kojoj se koristi za vješanje ručnika uz izraz "neće privući pozornost".

U tužbi se također navodi da je korištenje kamere bilo "predvidljivo za Amazon" i traži se kaznena odšteta protiv Amazon Inc, Amazon.com Services LLC i drugih neimenovanih optuženika.

Amazon je nedavno neuspješno pokušao odbaciti slučaj tvrdeći, vrlo jednostavnim riječima, da nije odgovoran za način na koji je kamera korištena.

BBC je tražio slične kamere na britanskom Amazonu i pronašao niz ovih uređaja.