Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niti je Krim niti bilo koji svjetski problem nastali na politickom razumjevanju svjeta naroda koji su ne svojom zeljom postali predmet potkusurivnja mocnih kojima se niko ne usudjuje stati na crtu i reci..to je nepravda koja se cini narodu inmalim.narodima..od strane velikih nedodirljivih mocnika..koji imaju samo svoju istinu poimanja...pravednosti...vladara tudjih zivota..
gramatiko moja lijepa...
Što bi se Krim “oslobodio”, ako npr. Izrael bez ikakvih sankcija već 50 godina drži okupiranu Golansku visoravan - koja je sastavni dio Sirije ( članice Un-a)?
Znači ako je Izrael okupirao dio Sirije po tebi je opravdano da bilo koja država okupira susjedne? Svi mi dobro znamo ko je i šta je Izrael, ali to su krive arapske zemlje i neka rješavaju te probleme.
sto bi beograd bio "slobodan" kad je bio Osmanlijski? a d ne govorim o Carigradu. sto bi se bilo sta radilo jer se uvijek moze naci neki primjer nepravde kad se hoce. To se uvijek radi kad nemas vise argumenata a neces sebi da priznas.
Kasparov brutalno iskren
NATO je zakon, sve zemlje prosperiraju a sta imaju ove oko rusije sto nisu u nato, malo-malo ovi invaziju na njih izvrse i vazda nestabilnost od gruzije, armenije, kazahstana...
Putin klasican primjer diktatora 21 stoljeca. Uzurpacija demokratije u zemlji koju podvodi pod svoju i kontrolu svoje partije. Stvaranje rezima u kojem su izbori samo foliranje demokratije dok diktator i nj partija na ovaj ili onaj nacin vladaju drzavom mijenjajuci pozicije i prilagodjavajuci procese svojoj vlasti.
Kako se.lagano promijenila retorika medija. Od odbrane Ukrajine do raspada Rusije. Krim, Ukrajina, Donbas... nebitno - cilj je raspad Rusije po principu Jugoslavije na 7-8 država i pljačka resursa kao u Libiji, Iraku, Afganisanu. U biti živio razlog za nove kolonije siromaha. Putin im je dao razlog- jel spreman lansirati nuklearke vidjet će se.
Ruska agresija na Ukrajinu je odgođena 2014 laznim sporazumum iz Minska- priznala Merkel da bi se ojačala Ukrajinska vojska. Paradox je da SAD-NATO nije htio prodatiTurskoj rakete Patriot ali poklanja ih Ukrajini. Turska je sledeća nakon Rusije da se radi na raspadu države
Znaci - nikad!
“Takvim režimima su potrebni mitovi.” - Poznato na Balkanu
Dobro onda, mozemo se opustiti...samo krim uzeti i dobro. Problem je sto je Hico isto tako mislio, jedan udar i ruski medvjed pada...znamo kako se zavrsilo
Hico je bio nadrogirani idiot koji je vodio rat protiv citavog civilizovanog svijeta a ne samo "ruskog medvjeda". Mislim da ta tvoja briljantna opaska vise prilici Putinu, sine. Nego da se mi ovde nadjemo za sest mjeseci opet pa da vidimo koliki je rezultat?
Največu korist od rata ima islamski svijet.konačno mir uz male lokalne sukobe k9je če vjerovatno stati.50 godina je zapad pljackao islamski svijet i ratovao sad su konačno naišli na iole ravnopravnog protivnika.hočel bit ili neče upotrebe nuklearnog oružja tko zna.samo i njima je opasnost podjednaka.
A šta to nas zaboli za išla.ski svijet? Pa mi smo sastavni dio Europe nismo arapi. Stvarno pojedini ljudi nisu normalni!
Jako objektivna slika iznutra. Putin je ubijeđen da će džave redom polagati oružje pred njim samo zato što je luđak sa atomskom bombom. Naravno da će izgubiti tu partiju poker.
Napasti Krim je poslati ljude u klaonicu. Makar oslobodili sve do Moskve. Klaonica vam ne treba.
Kasparov je uvijek bio uz BiH, čak je jedno vrijeme igrao za ŠK Bosna, čovjek je realan 100%
rusijq imq ogromqn potrncijal da postane ekononska sila, kad vidim ovo sve kontam srecom nije. mentalitet im je uzas, srbi su za njih male mace. jedina nada ceska i posljska kod slava
Nema ovdje nikakvih teorija zavjere. Putin je radio šta je htio od Gruzije do Sirije. Financirao desnicu u Evropi, uzeo trećinu Ukrajine. Samo dobio neke simbolične sankcije. Ali sada je sam sebi pucao u nogu i kula od karata se ruši.
Hvala Ukrajincima jer imaju ogromna muda.
https://www.reddit.com/r/CombatFootage/comments/10mrlgu/the_offensive_of_the_russian_155th_separate/ Novi dan, nova ruska ofenziva. Ako ovako nastave, za 2 godine nece imati muške populacije. Opet ces moci naručivati ruskinju preko kataloga kao 90ih.