Svijet
2

Diler i otac 22 djece pomilovan zbog sedmomjesečnog sina

Klix.ba
Diler Raymond Hull koji je otac 22 djece od 11 žena, izbjegao je zatvor zahvaljujući svom najmlađem sinu. Sudija se smilovao kada mu je Hull rekao kako mora pomoći svojoj djevojci u brizi oko sedmomjesečne bebe.

Hull je osuđena na 18 mjeseci zatvora jer je policija pronašla kod njega kanabis u vrijednosti 420 eura. No sudija je suspendovao kaznu nakon što je čuo da Hull treba pomoći svojoj 26-godišnjoj djevojci Emmi McNeil u odgoju sedmomjesečnog sina Barryja.

Hull živi od socijalne pomoći 10 godina tvrdeći da ne može raditi zbog bola u leđima koja je izazvana "stalnim trčanjem" za djecom.

"Volim djecu. Ne žalim ni za čim, iako ne razgovaram sa svima njima. Neka od njih i ne znaju da sam im otac. Nikada nisam trčao za ženama, uvijek su one mene proganjale. I jednostavno imam sreće da nakon jedne zajedničke noći one ostanu trudne", rekao je Hull i istakao kako ne vjeruje u abortus, te da to nikada nije tražio niti od jedne žene.

Hull je uhapšen nakon što je policija pronašla kanabis u njegovoj kući. Policajci su otkrili i tekstualne poruke na njegovom mobitelu gdje govori mušteriji kako će odgoditi isporuku droge zbog rođenja djeteta.

Hull je priznao na Carlisle Crown sudu da koristi kanabis kako bi liječio poremećaj u disanju, a da ga je prodavao kako bi pokrio troškove. Iza sebe ima 31 presudu, ali nijedna nije u vezi sa drogom.

Narednih šest mjeseci Hull će biti pod prismotrom.