Susret pun emocija
376

Italijan Salvatore Napoli nakon 36 godina pronašao oca Osmana u Turskoj

V. K.
Salvatore Napoli i Osman Zerey (Foto:IHA FOTO)
Salvatore Napoli i Osman Zerey (Foto:IHA FOTO)
Nevjerovatna priča postala je u posljednjih nekoliko dana fokus brojnih medija u Turskoj, a njen epilog još jednom je pokazao kako život uistinu može pisati čudne priče.

Naime, Turčin Osman Zerey uspio je nakon 36 godina vidjeti sina, kojeg je posljednji put vidio u Italiji 1985. godine. Kako prenosi Daily Sabah, Zerey je prije 36 godina deportovan iz Italije, a država mu nije pružila mogućnost da sa sobom povede i sina.

"Zerey je 1979. godine otputovao u Milano i tamo upoznao Italijanku kojom se i oženio. Njih dvoje su dobili sina, ali je vrlo brzo nakon toga Zereyu istekla dozvola za rad u ovoj državi te je naređena njegova deportacija u Tursku. U tom trenutku njegov sin je imao dvije godine", navodi se.

Njegov sin Salvatore Napoli tako je u Italiji odrastao bez oca, a kada je postao svjestan cijele priče o "nestanku" njegovog oca, odlučio je krenuti u potragu za njim.

"Nakon smrti majke Salvatore je počeo tragati za ocem, ali jedino što je imao bila je fotografija i njegovo ime. Napoli je putem društvenih mreža kontaktirao brojne prijatelje, ali i osobe iz Turske, koje bi možda mogle poznavati njegovog oca. Konačno, Napoli je naišao na čovjeka za kojeg se kasnije ispostavilo da je sin Osmana Zereya iz drugog braka. Napoli je dogovorio posjetu i ukrcao se u avion za Tursku sretan što će upoznati oca", prenosi Daily Sabah.

Kako se navodi, otac Salvatorea Napolija Osman Zerey živi u regiji na sjeveru Turske, tačnije u gradu Fatsi. Kada je Salvatore konačno stigao u to mjesto, prvi susret oca i sina nakon 36 godina bio je prepun emocija.

"Tako sam sretan što smo se našli nakon 36 godina. Nikada nisam odustao od potrage za njim, ali nisam imao uspjeha. Nikada ga više neću napustiti. Imam sina i dvije kćerke, a sada mi se vratio još jedan sin", rekao je Zerey.

S druge strane, Salvatore Napoli je nakon susreta rekao kako mu majka nikada nije pričala mnogo o ocu.

"Jedino što sam znao jeste to da je Turčin. Drago mi je što sam ga pronašao nakon toliko godina. Morat ću se vratiti u Italiju, ali ću se definitivno ovdje vraćati češće", rekao je Napoli.