Oglasio se i MUP
31

Skandal u Hrvatskoj: Uhapšen istaknuti HDZ-ovac i voditelj Hrvatskih šuma, prijavila ga supruga

B. H.
Foto: HDZ Gospić
Foto: HDZ Gospić
Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića, je uhapšen jutros u Gospiću.

Na lokalnim izborima 2021. godine bio je kandidat te stranke za gradonačelnika, ali je uspješniji bio HSP-ov Karlo Starčević te je Stilinovićeva karijera zakrenula prema vijećničkim klupama Gradskog vijeća.

Kako javlja Jutarnji list, uhapšen je jutros u 8:45, i to po prijavi vlastite supruge zbog dva krivična djela - prijetnje i nasilja u porodici.

Neslužbeno, odnosi u porodici Marija Stilinovića duže vrijeme narušeni te je on suprugu prijavio zbog nametljivog ponašanja. Ona je, kako saznaje Index.hr, prilikom davanja iskaza na tu njegovu prijavu usput podnijela prijavu za ova dva kaznena djela.

Jedna od prijava sadrži prijetnju ubistvom, zbog čega je Stilinović promptno uhićen te je sada i on završio na policijskom ispitivanju.

U Policijskoj upravi ličko-senjskoj kazali su za Index da u ovom trenutku imaju više uhapšenih te da o detaljima krivičnih djela za koje se terete, a ni o njihovim osobnim podacima, ne mogu govoriti zbog tajnosti postupka.