Oglasili se saopćenjem
84

HNS održao sjednicu u Mostaru: Pozvali na politički dijalog i pronalazak domaćih rješenja

V. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U Mostaru je danas održana 10. redovna sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora na kojoj je govoreno o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini na svim razinama, kao i predstojećim lokalnim izborima i aktivnostima vezanima za usvajanje prioritetnih zakona na evropskom putu.
Također, članovi Predsjedništva HNS-a su razgovarali i o važnosti održavanja stabilnog dijaloga političkih lidera te navodima o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Članovi Predsjedništva su govorili o naporima koji se kroz razgovore političkih lidera ulažu u postizanje dogovora i domaćih rješenja kako bi se pozitivni zamah na evropskom putu zadržao i kako bi BiH nastavila ostvarivati značajan napredak.

Ususret lokalnim izborima koji će se u Bosni i Hercegovini održati krajem godine, HNS je naznačio važnost ostvarenja i zadržavanja dobrih rezultata među hrvatskim biračkim tijelom i očuvanje zajedništva hrvatskoga naroda.

"U vremenu kada politički akteri trebaju ostati usredotočeni na postizanje europskih i brojnih socio-ekonomskih iskoraka, Hrvatski narodni sabor poziva na politički dijalog, suzdržavanje od svih zapaljivih retorika, iznalaženje domaćih rješenja o otvorenim pitanjima, kao i održavanje pozitivnog zamaha na unutarnjem i vanjskom planu Bosne i Hercegovine", saopćili su iz HNS-a.