Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa zar ne mogu preko aerodroma putovat i tražit azil ako će ga već tražit? A i mogu selit uredno, tražit posla.
bili bijeda za jugoslaviju a gledaj ih sad,eto sta smrde preko drine uradise.Kazu prije rata odes u rumuniju,bugarsku,poljsku,mađarsku za 2 dolara te taxi vozi citav dan,u restoranu za današnju 1 marku jedes obilato,zlatare nisu imali,za prsten ili lancic ti dadnu citavu platu itd itd
Isto tako, u isti vakat, jedna mjesečna plata u Zapadnoj Njemačkoj fizičkog radnika bila jednaka jednoj godišnjoj plati fizičkog radnika u Jugoslaviji... Zato smo svi bili gastarbajteri...
Grašo je jedini suprug koji je svojoj ženi bio na krštenu i na svim rođendanima
obična ciganija bili I ostali dzaba da uđu u 100 evropskih unija. Jos oni smrde na rusku uniformu.
Jbt koja je sve to sirotinja bila za Jugoslaviju. Češka, Slovačka, Mađarska, Poljska, Rumunija, Bugarska. Sad su oni ko fol neki khurac EU/NATO.
Češka je i u socijalizmu bila razvijenija od YU.
Problem je potencijalna konkurencija Nizozemskoj tj luka u Rumuniji koja bi bila pristaniste za EU umjesto Roterdama. Jer je blize brodovima tu nego da kruze.
I kuda ćeš robu iz tih pristaništa? Jeftinije je robu brodom do Rotterdama pa onda drumskim, zeljeznickim ili riječnim transportom u unutrašnjost, nego do Rumunjske pa onda plaćati hiljade vozača kamiona, zeljeznice da kontejnere prebace u unutrašnjost.
Ističe da se "svaki Rumun koji je morao voziti odvojenom trakom od ostalih europskih građana osjećao je da se prema njemu postupa drugačije". Druze sta bi mi trebali onda reci ?
Pa i dalje ce i rumun i bugar voziti odvojenom trakom, schengen nije jos stupio za kopnene granice.