Došli iz Gruzije u BiH
36

Objavljene fotografije osumnjičenih za krađu dva miliona KM u Banjoj Luci, umiješano čak 11 osoba

A. Ku.
Foto: Policijska uprava Banja Luka
Foto: Policijska uprava Banja Luka
Policijska uprava Banje Luke objavila je fotografije osoba za kojima se traga i koji se dovode u vezu s nesvakidašnjom pljačkom u kojoj su vlasnici mjenjačnice ukradene dvije torbe s dva miliona konvertibilnih maraka.
Danas je u Okružno javno tužilaštvo sproveden Gruzijac, koji je jedan od aktera ove pljačke i on je za sada jedini uhapšen.

Kako je rekao načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić, traga se za još deset izvršilaca ovog krivičnog djela, od kojih su sedam pomagači i tri direktna izvršioca.

Jedan od muškaraca za kojima se traga (Foto: PU Banja Luka)
Jedan od muškaraca za kojima se traga (Foto: PU Banja Luka)

Iz banjalučke Policijske uprave rečeno je da je organizovana kriminalna grupa iz Gruzije došla u Banju Luku te su mjenjačnice bile njihova meta.

"Izvršioci su identifikovani, ali nažalost nismo pronašli ni njih ni novac", naveo je Vukelić.

Muškarci za kojima se traga (Foto: PU Banja Luka)
Muškarci za kojima se traga (Foto: PU Banja Luka)

Istražioci su otkrili rute kojima su bježali lopovi te su pronašli i dva vozila za koje se sumnja da su ih koristili. Navodno su se razdvojili i pobjegli u dva naselja, a zatim otišli do Zalužana gdje su otvorili torbe i raspodijelili novac. Zatim su pobjegli prema Doboju.

Podsjećamo, razbojnici su u utorak napali i opljačkali vlasnicu mjenjačnice u naselju Lauš. Ona je opljačkana na kućnom pragu, a razbojnik joj je iz ruke istrgnuo torbe u kojima se nalazio novac.