Spahić im ga "ukrao"
47

Proslavljeni Šveđanin razočaran jer je Gigović odabrao BiH: Odlučio je ići drugim putem

N. M.
Kim Kallstrom danas obnaša ulogu direktora reprezentacije Švedske (Foto: Twitter)
Kim Kallstrom danas obnaša ulogu direktora reprezentacije Švedske (Foto: Twitter)
Mladi vezista danskog Midtjyllanda Armin Gigović (22) iznenađujuće se našao danas na spisku novog selektora Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza.
Gigović je dobio poziv Barbareza za prijateljske mečeve s Engleskom i Italijom, a sve je zatekla ta informacija jer je Gigović prethodno nastupao za sve selekcije reprezentacije Švedske.

Čak je Gigović skupio i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Švedske, a njegov gubitak potvrdili su i iz Nogometnog saveza Švedske.

"Moramo poštovati Arminovu odluku. Imali smo dobar dijalog, iznijeli smo što želimo, ali on je odlučio ići drugim putem. Nadali smo se da će naši napori biti dovoljni. Jasno je da smo razočarani, ali poštujte Arminov izbor,", kaže direktor reprezentacije Švedske Kim Källström, inače proslavljeni veznjak koji je za ovu selekciju odigrao 131 utakmicu, a u klupskoj karijeri je, između ostalog, branio boje Lyona, Arsenala i moskovskog Spartaka.

Selektor Jon Dahl Tomasson istakao je da poštuje Gigovićev izbor.

"Imali smo razgovore s njim i moramo poštovati njegov izbor za nastavak karijere", poručio je Tomasson.

Podsjećamo, direktor reprezentacije BiH Emir Spahić danas je rekao da je već potpuno riješena sva potrebna papirologija za nastup Gigovića u dresu BiH.

Gigović je rođen u švedskom Lundu 6. aprila 2002. godine, ponikao je u ekipi Landskrone, a potom igrao i za Helsingborg iz kojeg 2020. godine za 2,5 miliona eura prelazi u ruski Rostov.

Trenutno za Midtjylland nastupa kao posuđeni igrač Rostova, koji ga je ranije posuđivao i danskom Odenseu.